Foto: Publicitātes foto
"DEPO Open 2022" Latvijas čempionāta pirmajā posmā pludmales volejbolā Ventspilī pie uzvarētāju titula tika Lietuvas pāris Monika Paulikiene/Erika Kliokmanaite un mājinieki Ardis Bedrītis/Artūrs Rinkevičs.

"DEPO Open posma" finālā Ventspilī vīriešiem turnīra galvenie favorīti Bedrītis un Rinkevičs ar 2-1 (21:19, 14:21, 15:12) pieveica Lietuvas pāri Patriks Stankevičs un Audrjus Knašs (3.). Pirmajā setā, servējot pa Bedrīti, lietuvieši panāca 16:11 vadību, taču latvieši pēc pārtraukuma pieprasīšanas atspēlējās un uzvarēja ar 21:19. Otrā seta vidū lietuvieši panāca dažu punktu pārsvaru, to līdz seta beigām vēl palielinot – 21:14. Tas Bedrītim un Rinkevičam bija pirmais zaudētais sets turnīrā. Trešajā setā mājinieki panāca 6:3 un aizvadīja cīņu līdz uzvarai.

"Otrais sets nesanāca līdz galam, taču zinājām, ka, ja trešajā setā parādīsim raksturu, tad iegūsim uzvaru," mača gaitu pēc fināla Latvijas Televīzijas 7. kanāla tiešraidē komentēja Bedrītis. "Mums noteikti palīdzēja publika, Ventspilī ir fantastiski fani."

Spēlē par 3. vietu divu Lietuvas duetu cīņā Artūrs Vasiljevs/Roberts Juhnevičs (4.) ar 2-0 (21:10, 23:21) pieveica kvalifikācijas turnīra barjeru pārvarējušos Gilbertu Kerpi un Linu Petraviču (17.). Pārliecinoši uzvarējuši pirmo setu, otrajā Vasiljevs un Juhnevičs otrajā setā atļāvās kādu skaistu izspēli skatītājiem, kas ļāva seta liktenim izšķirties tikai tā galotnē.

Pusfinālā Bedrītis/Rinkevičs ar 2-0 (21:17, 21:14) pieveica Lietuvas duetu Vasiljevs/Juhnevičs, bet Stankevičs un Knašs ar 2-0 (21:17, 21:17) pārspēja Kerpi un Petraviču.

Līdz astotdaļfinālam tika sacensību otrais duets Edgars Točs/Kristiāns Fokerots, Mihails Samoilovs pārī ar Aivaru Svikli (7.) un Latvijas vicečempions volejbolā Matīss Gabdulļins ar Mārci Jirgensonu (15.).

Sievietēm finālā divu ar pirmajiem numuriem sacensībās izsēto Lietuvas pāru cīņā uzvarēja Monika Paulikiene/Erika Kliokmanaite (1.), kuras ar 2-1 (23:21, 17:21, 15:10) pieveica māsas Rugili un Gerdu Grudzinskaiti (2.).

Fināla likteni izšķīra trīs Kliokmanaites bloki trešajā setā.

"Bija diezgan grūti spēlēt pret māsām, jo viņas labi spēlēja aizsardzībā," pēc fināla Latvijas Televīzijas 7. kanāla tiešraidē teica Paulikiene. "Esam ļoti apmierinātas, jo Ventspilī gaidījām lietu, bet mums bija saule. Mums bija svarīgi iesildīties pirms nākamās nedēļas "Beach Pro Tour – Future" turnīra Lietuvā."

Cīņā par 3. vietu Lietuvas un Igaunijas duetu cīņā virsroku ņēma turnīrā ar ceturto numuru izsētais Lietuvas pāris Ieva Vasiļauskaite/Urte Andrjukaitīte, kas ar 2-1 (17:21, 21:11, 15:12) uzvarēja labāko Igaunijas duetu Ventspilī Helēne Hollasa/Līsa Sometsa (5.). Pirmajā setā igaunietes pēc 8:11 veica izrāvienu ar 8:2 un uzvarēja setu. Otrajā setā Lietuvas duets pamainīja taktiku, blokā sāka iet abas spēlētājas un tehniskajā pārtraukumā devās ar 13:8 vadību, līdz seta beigām palielinot pārsvaru, kā arī nedaudz labāk aizvadot trešo setu.

Savainojuma dēļ Ventspilī nevarēja startēt Marta Ozoliņa pārī ar Luīzi Skrastiņu, ar trešo numuru sacensībās izsētais Latvijas duets Varvara Brailko/Deniela Konstantinova ceturtdaļfinālā ar 0-2 (18:21, 23:25) piekāpās vēlākajām trešās vietas īpašniecēm, bet Anete Namiķe un Līva Ēbere (8.) ar 0-2 (19:21, 16:21) atzina māsu Grudzinskaišu pārākumu.

Pirmajam Latvijas čempionāta posmam bija pieteikušās 39 komandas vīriešu un 16 dueti – sieviešu konkurencē.

"Mēs esam pašā sezonas sākumā un šobrīd mums ir "Viss, lai darītu!", kas sasaucas ar šīs sezonas un ģenerālsponsora Depo devīzi. Mums, kā organizatoriem, ir kur augt un tā pat arī latviešu pludmales volejbola spēlētājiem, par ko liecina mūsu šī posma pjedestāls - esam ļoti viesmīlīgi arī pret kaimiņiem. Kopumā esmu apmierināts, ka izdevās jau maija beigās atklāt sezonu un noorganizēt pirmo posmu, tādēļ paldies visiem iesaistītajiem," tā LVF ģenerālsekretārs Arnis Tunte, "DEPO Open" Ventspils posmam noslēdzoties.

Šosezon "DEPO Open 2022" pludmales volejbolisti sacenšas piecos posmos un finālā. Visi posmi tiek rīkoti ārpus Rīgas, turpinot aptvert Latvijas reģionus, un visos posmos piedalās kā vīrieši, tā sievietes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!