Foto: RTU/Robežsardze/Jūrmala

"RTU Robežsardze"/"Jūrmala" sestdien Igaunijas pilsētā Tartu Baltijas Vīriešu volejbola līgas (BVVL) pusfinālā pieveica "Ezerzeme"/"Daugavpils Universitāte" ("Ezerzeme"/DU) vienību un svētdien spēlēs finālā ar mājinieku "Bigbank".

"RTU Robežsardze"/"Jūrmala" pieveica "Ezerzeme"/DU ar 3-1 (25:19, 25:16, 23:25, 25:20).

Uzvaras punktu guva Jūrmalas komandas kapteinis Gatis Slavēns, nobloķējot Daugavpils vienības kapteiņa Antona Nazarova uzbrukumu.

Jūrmalas vienībā 21 punktu guva līgas rezultatīvākais spēlētājs Matīss Gabdulļins, 16 punktus pievienoja Roberts Kļaviņš, četrreiz izceldamies blokā un trīsreiz - no serves līnijas, bet pa 11 punktiem Patrika Pinkas un Olega Klopova, kurš sešus no punktiem guva ar bloku, kontā.

Daugavpils vienībā pa 14 punktiem sakrāja Armands Rokjans un Ērika Voroņko.

Kā ziņo Latvijas Volejbola federācija (LVF), cīņas iznākumu ietekmēja Daugavpils komandas pirmā tempa spēlētāja Devida Žolneroviča potītes savainojums, kad otrajā setā rezultāts bija 9:7 Jūrmalas kluba labā.

Uzvarētāji bija krietni labāki blokā (15 gūti punkti pret pretinieku diviem).

Par mača labākajiem spēlētājiem tika atzīti Gabdulļins un Nazarovs.

"Šoreiz izdevās saglabāt diezgan vēsu prātu, ne visās epizodēs, bet izturējām spriedzi un kritumus spēlē, nezaudējot ticību sev," uzvarētāju trenera Raimonda Vildes pēc cīņas teikto citē LVF. "Vajadzēja vēsu prātu, lai atcerētos, kas ir jādara, un būtu disciplinēti. Ļāvām viņiem iespēlēties, mums bija "bedrīte" un vājuma brīdis, bet spējām saņemties, izturējām un tikām tam pāri. "Diezgan labi servējām, it sevišķi pirmajos divos setos. Tas mums ļāva labi organizēt spēli aizsardzībā."

"Būt finālā vienmēr ir labi. Prieks par puikām. Viņi izdarīja savu darbu laukumā," atzīst jūrmalnieku treneris.

"Sezonas sākumā izvirzījām mērķi iekļūt finālčetriniekā, kas man šķita ne visai reāli. Tagad esam to pārsnieguši un iekļuvuši jau finālā - tas ir kaut kas prātam neaptverams," uzskata Jūrmalas komandas kapteinis Gatis Slavēns. "Komandai tas nozīmē ļoti daudz. Svarīgākais, ka tagad redzam tā smagā darba augļus. Grūtos treniņos lējām sviedrus. Šajā ir jebkura puiša ieguldījums komandā, treniņos strādāja visi."

Pirmajā pusfināla spēlē mājinieki Tartu Bigbank trīs setos 3-0 (25:14, 25:19, 28:26) pieveica Parnu VK komandu.

Zelta finālā pretī stāsies regulārās sezonas uzvarētāji un "Final Four" laukuma saimnieki Tartu Bigbank. "Tā komanda ir stipra, regulārajā sezonā nespējām pret viņiem baigi aizķerties," saka jūrmalnieku kapteinis. "Bet mums nav ko zaudēt. Pasaulē bīstamākais ir dzīvnieks, kas iedzīts stūrī. Mums nav kur atkāpties, nav jāaizstāv tituls. Ejam un vienkārši parādām maksimāli labāko spēli!"

"Finālā nav ko zaudēt, jo pretinieki ir spēcīgi un favorīti. Tāpēc, domāju, varēsim nospēlēt brīvāk un parādīt maksimumu, uz ko esam spējīgi," norāda treneris Vilde. "Finālā izredzes vienmēr ir 50/50, bumba apaļa, tā ir tikai viena spēle. Domāju, ka ar motivāciju nevajadzētu būt nekādām problēmām. Jācīnās, bet tad jau dzīve rādīs! Es ticu, ka mēs varam."

Pamatturnīrā komandas finišēja blakus. Daugavpilieši ar 34 punktiem 24 cīņās ierindojās trešajā vietā, bet Jūrmalas vienība sakrāja par punktu mazāk, finišējot ceturtajā vietā septiņu komandu vidū.

Ceturtdaļfinālā "RTU Robežsardze"/"Jūrmala" ar 3-0 un 3-0 pieveica Jēkabpils "Lūšus", bet "Ezerzeme"/DU volejbolisti ar 3-1 un 3-1 - "Barrus"/"Voru" komandu, kurai savainojuma dēļ nevarēja palīdzēt Latvijas izlases kandidāts Edvarts Buivids.

Šosezon komandas bija tikušās jau piecreiz. Pamatturnīrā labāk veicās Jūrmalas komandai (3-2, 3-2, 0-3, 3-1), un arī Latvijas kausa izcīņas pusfinālā ar 3-0 labāki bija jūrmalnieki.

Tomēr pamatturnīra beigas daugavpilieši aizvadīja pārliecinoši, pakāpjoties uz trešo vietu turnīra tabulā.

Otrā pusfinālā Tartu "Bigbank" ar 3-0 (25:14, 25:19, 28:26) pārspēja "Parnu".

Uzvarētājiem 20 punktus sakrāja Matejs Šmidls, bet 12 punktus - Kevins So. Pērnavas vienībā trīs volejbolisti sakrāja pa astoņiem punktiem.

Svētdien spēle par trešo vietu notiks plkst.14, bet mačs par čempionu nosaukumu - plkst.17.

Iepriekšējā sezonā augstāko vietu no Latvijas komandām ieņēma Jēkabpils vienība, kas pamatturnīrā bija sestā, nevienam no pašmāju klubiem nepārvarot ceturtdaļfināla barjeru, bet par čempioniem kļuva Tartu "Bigbank" volejbolisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!