Foto: Latvijas Volejbola federācija
Latvijas U-20 izlases volejbolistes Eiropas čempionātakvalifikācijas pirmā posma spēlē Šauļos Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) čempionāta ietvaros otrajā spēļu dienā ar 3-0 (25:11, 25:9, 25:20) pārspēja Azerbaidžānu, informē Latvijas Volejbola federācija.

Spēli pēc Annas Cepurītes uzbrukuma Latvija sāka ar 4:0, izšķirošo izrāvienu veicot pēc 10:7, kad pēc Karmenas Strukas netveramas serves tika panākts 15:7. Otro setu pēc Lauras Vāveres "eisa" Latvija sāka vēl varenāk – 6:0, pārliecinoši uzvarot arī šo setu.

Latvijas izlasē laukumā tika 13 no 14 spēlētājām, katru setu sākot ar citādāku sastāvu. Tas bija viens no iemesliem, kāpēc azerbaidžānietēm trešo setu pēc Fatimas Huseinovas netveramas serves izdevās uzsākt ar 2:0 vadību, Latvijai pirmoreiz setā vadībā izvirzoties pēc Katrīnas Strukas uzbrukuma (4:3) un pretiniecēm vairs ne reizi neļaujot iegūt vadību. Rezultāta maiņa šajā setā atgādināja šūpoles, kurās labāka izrādījās Latvijas izlase. Iegūstot 10:5 pārsvaru pēc Vāveres uzbrukuma, pretiniecēm pēc Sonas Atajevas bloka izdevās pietuvoties līdz 9:10. Pēc Vāveres uzbrukuma tika panākta vadībā ar 19:13, bet spēle beidzās ar Hanimas Jalilovas neprecīzu uzbrukuma sitienu.

Latvijas komandā 16 punktus guva Marta Gintere, četrus no tiem sakrājot ar servi, trīs – ar bloku, kā arī rezultatīvi pabeidzot izspēli deviņos no desmit uzbrukumiem. Deviņus punktus guva Karmena Struka, septiņreiz izceļoties no serves līnijas. Pretiniecēm rezultatīvākā ar astoņiem punktiem bija Aiša Alismanova.

Latvietes bija pārākas visos spēles elementos, īpaši izceļoties ar servi (18:7) un uzbrukumu (34:13) gūtajos punktos.

"Uzdevums šai spēlei bija uzlabot servi un servēt agresīvāk nekā vakar, kā arī dot iespēju visām spēlētājām sajust spēles garšu. Pēc vakardienas mača sakārtojām servju uzņemšanu, video pievēršot uzmanību tām zonām, kurās tik labi negāja. Tāpat uzdevums bija arī tās vieglās bumbas, ko azerbaidžānietes pēc mūsu servēm bieži vienkārši pārsita tīklam, uzbrukumā iedot konkrētā vietā. Tas arī izdevās, meitenes nocīnījās līdz galam un neatļāvās piemēroties pretinieču varēšanai," pēc spēles teica Latvijas izlases galvenā trenere Inguna Minusa.

Piektdien būs jāspēlē ar Poliju, kas pirmajā cīņā vakardien trijos setos pieveica Lietuvu.

"Vakar Polijai bija viegla spēle. Tāpēc grūti ko teikt par pretinieču vājajām pusēm. Šodien skatīsimies viņu spēli ar Igauniju. Polietes, protams, ir grupas favorīšu statusā, bet mums jāiet uz maksimumu, jo šādas spēles ar spēcīgiem pretiniekiem ļoti palīdz izaugsmei, un jāpilda pašām savi uzdevumi," saka trenere.

Ingunai Minusai izlasē palīdz Itālijas treneris Daniele Mario Kaprioti, statistiķis Toms Šķepasts un fizioterapeite Luisa Dombrovska.

Turnīra Šauļos uzvarētājas uzreiz iekļūs finālturnīrā, bet otrajā kvalifikācijas kārtā tiks otrās līdz ceturtās vietas ieguvējas.

Otrās kārtas kvalifikācijas sacensības notiks no 4. līdz 7. aprīlim, bet finālturnīrs Bulgārijā un Īrijas galvaspilsētā Dublinā – no 5. līdz 17. augustam.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!