Foto: Publicitātes foto
Latvijas izlase Eiropas U-20 meistarsacīkšu kvalifikācijas pirmā posma spēlē Šauļos Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) čempionāta ietvaros trešajā spēļu dienā ar 0-3 (21:25, 14:25, 22:25) zaudēja Polijai.

Pirmos piecus punktus pēc Annas Fedorovičas uzbrukuma bija guvušas polietes, bet pēc Martas Ginteres serves latvietes pietuvojās līdz 4:7. Seta vidū Polijas volejbolistes strauji palielināja pārsvaru, pēc Jūlijas Heveltas uzbrukuma sasniedzot desmit punktu pārsvaru – 19:9. Pēc labām Ginteres servēm Latvija guva sešus punktus pēc kārtas, pietuvojoties līdz 16:20, un neļāva pretiniecēm panākt lielāku pārsvaru līdz seta beigām, ko ar rezultatīvu uzbrukumu pabeidza Fedoroviča, Polijai uzvarot setu ar 25:21.

Arī otro setu pēc Agatas Milevskas uzbrukuma ar 2:0 vadību sāka polietes, pēc piecu punktu izrāviena panākot 10:4 vadību. Pēc Kristīnes Leskinovičas bloka Latvijas komandai izdevās gūt trīs punktus pēc kārtas, panākot 9:13 un liekot Polijas vienības trenerim Milošam Maikam pieprasīt pusminūtes pārtraukumu. Pēc tā Polija guva piecus punktus pēc kārtas, panākot 18:9 un pārliecinoši uzvarēja setu ar 25:14.

Arī trešo setu labāk sāka polietes, neļaujot vadību iegūt Latvijas izlasei. Ar četriem pēc kārtas gūtiem punktiem viņas panāca 5:1. Polietes turējās triju – piecu punktu vadībā, pēc Zofijas Sobanti bloka panākot 16:10. Taču arī šoreiz latvietes spēja samazināt punktu deficītu, pēc Milevskas nesekmīga uzbrukuma pietuvojoties līdz 22:23. Tomēr Annas Cepurītes uzbrukums nebija precīzs, setu zaudējot ar 22:25.

Latvijas komandā ar deviņiem punktiem rezultatīvākās bija Cepurīte un Katrīna Struka, bet pa astoņiem punktiem guva Leskinoviča un Gintere, kura piecus punktus guva ar servi, kā arī bija rezultatīva trijos no sešiem uzbrukumiem. Polijas valstsvienībā ar 17 punktiem izcēlās Anna Fedoroviča, kura uzbruka ar 73% efektivitāti (16/22), bet 13 punktus guva Sobanti.

Latvietes bija pārākas ar servi gūtajos punktos (10:6), bet Polijas izlase īpaši izcēlās ar bloku (9:3) gūtajos punktos, kā arī mazāk kļūdījās (14:22).

"Šī mūsu izpildījumā bija disciplinēta spēle, volejbolistēm laukumā izpildot sarunātos uzdevumus. Bija laba komandas spēle, katrai spēlētājai izdarot savu darbiņu. Katra maiņa pastiprināja komandu. Ar pozitīvām emocijām aizvadījām visu spēli, kaut arī šodien zaudējām ar 0-3," pēc spēles teica Latvijas izlases galvenā trenere Inguna Minusa.

Sestdien būs jāspēlē ar Igauniju, kas pirmajā cīņā trijos setos pieveica Azerbaidžānu, bet otrajā spēja atņemt setu Polijai.

"Igaunija vakar pirmo setu ar Poliju uzvarēja ar emocijām. Polietes pirmajā setā nenovērtēja Igauniju, bet pēc tam nospēlēja savu spēli, ar savu ātrumu un disciplīnu neļaujot igaunietēm laukumā darīt neko. Igaunietes emocionāli sabruka," saka trenere. "Igaunietēm ir trīs augumā garākas pamatuzbrucējas, kam arī cēlāja vairāk uzticas. Ar Igauniju maksimāli jāspēlē sava spēle, ko parādījām jau šodien. Ar katru spēli Šauļos progresējam – gan spēles elementos, gan disciplīnā, taktikā un emocijās. Jāturpina augšupejošā līkne."

Ingunai Minusai izlasē palīdz Itālijas treneris Daniele Mario Kaprioti, statistiķis Toms Šķepasts un fizioterapeite Luisa Dombrovska.

Turnīra Šauļos uzvarētājas uzreiz iekļūs finālturnīrā, bet otrajā kvalifikācijas kārtā tiks otrās līdz ceturtās vietas ieguvējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!