Jēkabpils "Lūši" un "Ezerzeme"/"Daugavpils Universitāte" ("Ezerzeme"/DU) piektdien Tallinā Baltijas Vīriešu volejbola līgas (BVVL) finālčetrinieka turnīrā piedzīvoja neveiksmi pusfinālā un sestdien cīnīsies par bronzu.

Jēkabpils komanda 0-3 (11:25, 20:25, 19:25) piekāpās Tallinas "Selver"/"TalTech".

Starp "Lūšiem" rezultatīvākie ar sešiem punktiem bija Jānis Medenis, Armands Āboliņš, Zigurds Adamovičs un Eduards Stieģelis. Tallinas vienības uzvaru ar 14 punktiem sekmēja Andri Aganitss.

Otrā pusfinālā "Ezerzeme"/DU ar 1-3 (25:22, 17:25, 20:25, 20:25) zaudēja Tartu "Bigbank" volejbolistiem.

Daugavpils komandā ar 15 punktiem izcēlās Ēriks Voroņko, bet vēl 12 un 11 punktus guva attiecīgi Antons Nazarovs un Iļja Makarovs. Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 21 punktu bija Andris Širjakovs.

Septīto vietu pamatturnīrā ieņēmušie "Lūši" volejbolisti ceturtdaļfinālā divreiz pieveica "Barrus"/"Voru", uzvaru sēriju pagarinot līdz sešām. Ar Tallinas "Selver"/"TalTech" šosezon spēlēts divreiz, abas reizes piedzīvojot zaudējumu trijos setos, bet trešajā mačā jēkabpilieši uz Tallinu nedevās saslimšanas dēļ, nopelnot zaudējumu.

"Ezerzeme"/DU, kas pāgājušogad pirmo reizi iekļuva Baltijas līgas labāko četru komandu vidū un izcīnīja bronzas medaļas, izšķirīgajā spēlē četros setos pieveicot "Parnu", šosezon pamatturnīrā ierindojās piektajā vietā, ar Toma Švana pārstāvēto Pērnavas klubu tiekoties jau ceturtdaļfinālā. Par spīti Švana spēcīgajām servēm Daugavpils komanda Pērnavā "zelta setā" pieveica mājiniekus un pusfinālā tiksies ar Andra Širjakova pārstāvēto čempioni Tartu "Bigbank".

Spēles par medaļām Tallinas Tehnoloģiju universitātes sporta hallē, Mustamē, tiks aizvadītas sestdien.

Visas spēles ar Latvijas komandu līdzdalību tiešraidē translēs televīzijas kanāls "Best4Sport".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!