Foto: Publicitātes foto

Pēc Latvijas vīriešu basketbola izlases satriecošajiem rezultātiem Pasaules kausa izcīņā aizvien vairāk bērnu un jauniešu sāk interesēties par basketbolu. Ir patiess prieks redzēt, kā pieaug interese par šo sporta veidu, lai gan jāsaka, ka arī iepriekš par to nevarēja sūdzēties.

Kopš sevi atceros, esmu bijis saistīts ar basketbolu – to spēlēja tētis, ņēma mani līdzi uz sporta zāli, un gluži dabiski arī es sāku trenēties. Šobrīd basketbolā aktīvi trenējas arī mana māsa, bet es pagājušā mācību gada sākumā saņēmu uzaicinājumu pievienoties Ventspils sporta skolai "Spars" un turpināt savas basketbola gaitas tur.

No Jēkabpils uz Ventspili

Pārmaiņas dzīvē, ko nesa pāriešana no Jēkabpils sporta skolas uz Ventspili, nebija vienīgās. Lai būtu vieglāk un vairāk varētu pievērsties sportam, sevis pilnveidošanai, nolēmu pāriet no parastās skolas uz tālmācību un mācības turpināt Eiropas Tālmācības vidusskolā. Tagad rit jau otrais mācību gads jaunajā formātā, šobrīd esmu 12. klasē, un esmu pārliecinājies, ka spēju veiksmīgi savienot sportu un treniņus. Turklāt, saņēmu arī skolas sporta stipendiju, kas motivē trenēties un mācīties krietni cītīgāk.

Ir uzlabojušās sekmes mācībās

Šobrīd pārstāvu Ventspils sporta skolas "Spars" U19 komandu Latvijas Jaunatnes Basketbola līgā, Spars/Ventspils Augstskolas komandu Nacionālajā līgā, kā arī BK "Ventspils" Latvijas Igaunijas līgā. Ikdienā parasti ir divi treniņi un mācībām cenšos atlicināt laiku tieši pēc otrā treniņa. Priekšmetiem, kuri padodas labāk, varu veltīt mazāk laika, bet tiem, kuri šķiet nedaudz sarežģītāki, pievēršu vairāk uzmanības. Tā kā pats nosaku, cik daudz laika veltīt mācībām, ir daudz ērtāk, un patiesībā ir pat nedaudz uzlabojušās sekmes.

Sudrabs Eiropas čempionātā 3x3 basketbolā

Basketbolā esmu no 3. klases un šajā laikā bijuši dažādi pasākumi, ar kuriem varu lepoties. Latvijas U17 izlases sastāvā piedalījos Eiropas čempionātā 3x3 basketbolā un finālspēlē Atēnās izcīnījām sudrabu, pieklājoties tikai Vācijas komandai, līdzīgi kā mūsu nacionālā basketbola valstsvienība. Starp citu, pirms basketbola es trenējos futbolā, kas arī ir ļoti interesants sporta veids, bet, sekojot tēva pēdās, tomēr izšķīros par labu basketbolam un savu izvēli nekad neesmu nožēlojis.

Pasaule par Latvijas basketbola talantiem vēl dzirdēs

Šobrīd aktīvi gatavojos jaunajai sezonai un domāju arī par to, ko darīt pēc vidusskolas. Lai gan vēl neesmu izdarījis konkrētu izvēli par to, ko darīt pēc skolas absolvēšanas, pavisam droši zinu, ka vēlos savu dzīvi saistīt ar basketbolu arī nākotnē. Šis sporta veids paver plašas iespējas gan Latvijā, gan pasaulē kopumā, atliek vien cītīgi trenēties un maksimāli likt lietā savu potenciālu. Gan Jēkabpilī, gan Ventspilī trenējos kopā ar spēcīgiem, daudzsološiem puišiem, tāpēc varu droši teikt, ka pasaule par Latvijas basketbola talantiem dzirdēs vēl daudz un bieži.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!