Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas labākā tenisiste Jeļena Ostapenko ceturtdien, 21. martā, ar grūtībām smagā cīņā pārvarēja prestižā Maiami turnīra otro kārtu, divu setu cīņā ar 7-6 (7:3), 6-4 pieveicot vācieti Lauru Zīgemundi.

Nākamajā kārtā Ostapenko tiksies ar turnīrā ar 22.numuru izsēto ukrainieti Anhelinu Kaļiņinu (WTA 36.), kura ceturtdien ar 5-7, 7-5, 6-4 pieveica Dānijas tenisisti Karolinu Vozņacki (WTA 129.).

Ostapenko abos setos bija vadībā ar breiku, bet to nenosarg;aja, lai gan pēc tam svinēja uzvaru.

Spēli ar servi sāka Ostapenko, taču pretiniece izmantoja pirmo breikbumbu, panākot 1-0 savā labā. Otrajā geimā vāciete atspēlēja divas breikbumbas, dubultojot pārsvaru. Ostapenko uzvarēja piecus nākamos geimus, ceturto, servējot vācietei, un septīto - "sausā".

Mača garākajā devītajā geimā, kas ilga 20 izspēles, Latvijas pirmajai raketei bija piecas setbumbas, taču geimu ar trešo breikbumbu uzvarēja Zīgemunda, nākamajā geimā izlīdzinot rezultātu un tiekot līdz taibreikam. Arī taibreikā, ko ar servi sāka Ostapenko, sākumā labāk veicās vācietei, panākot 2:0 un 3:3, taču pēdējās četras izspēles setā uzvarēja Latvijas tenisiste.

Otro setu ar servi un uzvarētu geimu sāka Zīgemunda, taču tad trīs geimus pēc kārtas uzvarēja Ostapenko - 3-1. Nākamos trīs setus uzvarēja Vācijas tenisiste, septīto geimu pabeidzot ar četrām izspēlēm - 4-3. Nākamos trīs geimus uzvarēja Ostapenko, izmantojot pirmo no divām mačbumbām.

Par uzvaru Latvijas pirmā rakete nopelnīja 65 pasaules ranga punktus.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi (ja teksta tiešraides logs uzreiz neparādās, pārlādējat pārlūka šķirkli vēlreiz).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!