Foto: AFP/Scanpix/LETA

Demonstrējot vienu no labākajiem sniegumiem šajā gadā, Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko piektdien, 10. maijā, ar uzvaru sāka nozīmīgo Romas WTA 1000 punktu turnīru, otrās kārtas mačā ar 6-4, 6-2 pieveicot Anastasiju Potapovu.

Ostaenko kā turnīra devītajam numuram pirmā kārta bija brīva, bet otrās kārtas pārvarēšanai nācās kortā demonstrēt izcilu sniegumu. Lai gan Ostapenko pretiniecei ļāva uzvarēt sešus geimus un uzvara gūta nepilnās 100 minūtēs, panākums izcīnīts ļoti smagā cīņā.

Visas cīņas gaitā tenisistes apmainījās azartiskām izspēlēm, izpelnoties pārpildīto tribīņu aplausus. Ostapenko pirmā seta ceturtajā geimā lauza pretinieces servi, vēlāk izvirzoties vadībā ar 4-1, bet tad zaudēja savu servi, ļaujot pretiniecei panākt 4-4. Ostapenko nākamajā geimā nosargāja savu servi un tad ar breiku uzvarēja pirmo setu. Pirmajā setā Ostapenko uzvarēja 36 izspēles, bet pretiniece - 35.

Otrajā setā tenisistes nemazināja ātrumus. Ostapenko jau otrajā geimā lauza pretinieces servi, bet turpinājumā tenisistes apmainījās ar breikiem. Sestajā geimā Ostapenko kārtējo reizi lauza pretinieces servi, tad nosargāja savu servi un ar vēl vienu breiku nodrošināja sev uzvaru mačā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!