Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko svētdien Francijas atklātajā tenisa čempionātā sasniedza otro kārtu.

2017.gada turnīra uzvarētāja Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 11. vietu un turnīrā ir izsēta ar devīto numuru, pirmās kārtas mačā ar 6-4, 7-5 pārspēja rumānieti Žaklini Kristianu (WTA 67.).

Mača ievadā, Ostapenko zaudējot savas serves geimā, ar 2-0 vadībā izvirzījās rumāniete, taču seta izskaņā Ostapenko bija pārāka divos pretinieces serves geimos un tika pie panākuma pirmajā setā ar 6-4.

Arī otrā seta sākumā pārsvaru iekrāja Kristiana, tiekot pie 3-1. Seta turpinājumā Ostapenko pārņēma vadību ar 4-3, kam sekoja vēl viens latvietes panākums pretinieces serves geimā (5-3).

Turpinājumā Ostapenko savas serves geimā nonāca iedzinējos ar 0:40 un turpinājumā atspēlējās, bet neizmantoja mačbumbu, un rumāniete tika pie panākuma, uzvarot pēc tam arī savas serves geimā un panākot neizšķirtu 5-5.

Latvijas tenisiste bija pārāka nākamajos divos geimos un, izmantojot pirmo mačbumbu, tika pie uzvaras otrajā setā ar 7-5.

Otrajā kārtā uzvarētājai būs jātiekas ar vācieti Tatjanu Mariju (WTA 64.) vai dānieti Klāru Tausoni (WTA 71.).

Abas tenisistes iepriekš bija tikušās 2021.gada Sanktpēterburgas turnīra astotdaļfinālā, uzvaru izcīnot rumānietei.

26 gadus vecā Ostapenko Francijas atklātajā čempionātā spēlē desmito reizi. 2017.gadā viņa kļuva par "French Open" uzvarētāju, gūstot vienu no lielākajiem panākumiem Latvijas sporta vēsturē, bet pēc tam Parīzes kortos viņai nav izdevies tikt tālāk par trešo kārtu. Pērn astoņu WTA titulu īpašniece Ostapenko tika līdz otrajai kārtai.

Rīdziniece pirms Francijas čempionāta startēja "WTA 1000" turnīrā Romā, aizkļūstot līdz ceturtdaļfinālam. Sezonas pirmajā pusē Latvijas tenisiste uzvarēja "WTA 500" turnīros Adelaidē un Lincā.

Ostapenko šīs sezonas uzvaru un zaudējumu bilance ir 22-9, bet viņas pretiniece guvusi panākumus 16 no 31 aizvadītā mača.

25 gadus vecā Kristiana "French Open" pamatturnīrā spēlē pirmo reizi karjerā. Viņai līdz šim nav izdevies izcīnīt nevienu WTA titulu, vistuvāk tam esot 2021.gadā Lincas turnīrā, kurā Rumānijas tenisistei izdevās tikt līdz finālam.

Šosezon viņa labāko rezultātu sasniedza februārī dzimtenē notikušajā Klužas-Napokas turnīrā, sasniedzot pusfinālu. Pirms došanās uz Parīzi rumāniete Romas "WTA 1000" turnīrā zaudēja pamatturnīra otrajā spēlē.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!