Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis šonedēļ ATP pasaules rangā saglabājis 24.pozīciju, kas ir viņa karjeras rekordvieta.

Šobrīd Latvijas tenisistam ir 1505 ranga punkti. 24.vietā viņš nemainīgi atrodas jau kopš novembra vidus, bet pirmoreiz viņš šo pozīciju sasniedza oktobra vidū.

Pagājušajā nedēļā Gulbis piedalījās Dohas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, otro gadu pēc kārtas aizkļūstot tajā līdz ceturtdaļfinālam. Šajā mačā latvietis zaudēja ATP ranga līderim Rafaelam Nadalam, bet aizstāvēja visus pagājušajā gadā nopelnītos punktus.

Šonedēļ Gulbis spēlēs Sidnejas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, kurā izlikts ar trešo numuru, un tas ļaus sacensībās iesaistīties no otrās kārtas. Pirmajā mačā latvietis spēkosies ar kvalifikāciju pārvarējušo krievu Igoru Andrejevu, kurš pirmās kārtas spēlē pirmdien ar 6-2, 6-4 pārspēja francūzi Žeremī Šardī. Šobrīd Andrejevs ATP rangā atrodas 79.vietā.

No pārējiem Latvijas tenisistiem jaunākajā ATP rangā Andis Juška pakāpies par vienu vietu un ieņem 337.pozīciju, bet Kārlis Lejnieks joprojām atrodas 379.pozīcijā.

Tikmēr Deniss Pavlovs ieņem 549.vietu, Adrians Žguns joprojām atrodas 666.vietā, bet Miķelis Lībietis atrodas 1360.vietā.

ATP ranga galvgalī Pirmo vietu joprojām ieņem Nadals, kuram seko šveicietis Rodžers Federers un serbs Novāks Džokovičs.

Uz ceturto vietu pakāpies zviedrs Robins Sēderlings, bet par vienu vietu atkritis brits Endijs Marejs. Tikmēr sesto vietu joprojām ieņem čehs Tomašs Berdihs, septīto vietu saglabājis spānis Davids Ferrers, bet viņam seko amerikānis Endijs Rodiks.

Devītais joprojām ir spānis Fernando Verdasko, bet desmitajā vietā atrodas krievs Mihails Južnijs.

Pagājušajā nedēļā risinājās trīs ATP kategorijas turnīri. Dohā uzvarēja Federers, Sēderlings triumfēja Brisbenas "ATP World Tour 250" turnīrā, bet par Čennajas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra uzvarētāju kļuva šveicietis Staņislass Vavrinka, kurš jaunākajā ATP rangā pakāpies no 21. uz 19.pozīciju.

Dubultspēļu rangā no Latvijas tenisistiem visaugstāko vietu ieņem Juška, kurš saglabājis 170.pozīciju, savukārt Pavlovs pakāpies uz 208.pozīciju.

Gulbis atguvis 400.vietu, Lībietis pakāpies jau uz 665.vietu, bet Lejnieks atrodas 958.vietā. Savukārt Artūrs Kazijevs rangā ieņem 1174.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!