Foto: AFP/Scanpix
Jaunākajā ATP vīriešu profesionālajā rangu tabulā Latvijas labākais tenisists Erbests Gulbis ir saglabājis 55. pozīciju, bet Anastasija Sevastova WTA sieviešu tenisa rangā ir pakāpusies par divām vietām uz 66.pozīciju.

Jau ziņojām, ka pagājušonedēļ Ernests Gulbis pēc uzvaras Losandželosas ATP turnīrā rangā pakāpās par 29 vietām, bet šonedēļ viņa vieta tabulā nav mainījusies. Toties par 20 pozīcijām augstāk jaunākajā sarakstā ir Andis Juška, kurš tagad atrodas 413. vietā. Par trim vietām uz 434. pozīciju pakāpies arī Kārlis Lejnieks, bet Denisam Pavlovam kāpums par četrām vietām uz 507. pozīciju. Pārējiem Latvijas tenisistiem zaudētas pozīcijas – Adrians Žguns noslīdējis uz 752.vietu (-2), Miķelis Lībietis uz 1445. vietu (-4), bet Artūrs Kazijevs – uz 1753. pozīciju (-6).

ATP ranga galvgalī šonedēļ izmaiņu nav līdz 19.vietai, uz kuru no 20. pozīcijas pacēlies argentīnietis Huans Martins del Porto. Līderpozīciju joprojām saglabā serbs Novāks Džokovičs.

Sieviešu WTA rangā Anastasija Sevastova, kura pagājušonedēļ jau pirmajā kvalifikācijas kārtā izstājās no turnīra Toronto, ir pakāpusies par divām pozīcijām uz 66.vietu; savu situāciju rangā uzlabojusi arī Diāna Marcinkēviča, paceļoties no 413. uz 404. vietu. Astoņas pozīcijas ir zaudējusi Līga Dekmeijere (642. vieta), bet sešas – Līna Lileikīte (1096. vieta).

WTA ranga līderes pozīciju saglabā Karolīan Vozņacki, bet pirmās pārmaiņas vadošo tenisistu vidū ir, sākot ar 10. vietu, uz kuru no 11. pozīcijas pacēlusies vāciete Andrea Petkoviča, apsteidzot austrālieti Samantu Stosūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!