Foto: EPA/LETA
Arī abi labākie Latvijas tenisistiem Ernestam Gulbim un Anastasijai Sevastovai ASV atklātajā čempionātā piespriests pa 2000 dolāru (1039 latu) lieliem naudas sodiem.

Tiek ziņots, ka šādu sodu abi tenisisti saņēmuši par viņu treneru uzvedību.

Kā ziņots, tikpat lielu sodu par savu uzvedību sieviešu vienspēļu turnīra finālmačā pirmdien saņēma arī amerikāņu tenisiste Serēna Viljamsa.

Savukārt bez abiem Latvijas sportistiem 2000 dolāru sodu par trenera uzvedību saņēmusi arī krieviete Anastasija Pavļučenkova.

Tikmēr lielākus sodus saņēmuši vien divi tenisisti - dubultspēļu zvaigznei amerikānim Maikam Braienam piešķirts 10 000 dolāru (5140 latu) liels naudas sods nesportisku uzvedību ārpus korta, bet Vācijas tenisists Filips Petšners par nesportisku uzvedību saņēmis 3500 dolāru (1799 latu) sodu.

Kā zināms, finālspēlē Serēna Viljamsa tikās ar austrālieti Samantu Stosuru. Šajā cīņā ar 6-2, 6-3 uzvarēja Stosura, izcīnot savu pirmo "Grand Slam" turnīru uzvarētājas titulu karjerā.

Otrā seta pirmajā geimā Viljamsa pēc serves izdarīšanas, vēl pirms Stosura paspēja pieskarties bumbiņai, skaļi iekliedzās "Come on" ("aiziet" - no angļu val.), kas tenisā tiek traktēts kā rupjš spēles ētikas kodeksa pārkāpums un mēģinājums ietekmēt pretinieku.

Tādējādi uzvara izspēlē automātiski tika piešķirta Stosurai, par ko Viljamsa bija ļoti neapmierināta, agresīvi vēršoties pret cīņas tiesnesi un atlikušajā mačā vēl vairākas reizes skaļi apstrīdot tiesneses lēmumus.

Viljamsai, kura par agresīvu rīcību tika sodīta arī 2009.gada ASV atklātā čempionāta turnīrā, toreiz saņemot trīs gadu nosacītu diskvalifikāciju, tādējādi draudēja 175 000 dolāru (90 000 latu) liels sods, taču amerikāniete šoreiz tika cauri ar tikai 2000 dolāru (1039 latu) sodu.

Nopietnākas sankcijas pret amerikānieti tiktu piemērotas tad, ja viņas rīcība tiktu traktēta kā "liels pārkāpums", lai arī mača gaitā Viljamsa pret tiesnesi vērsās ar nopietniem apvainojumiem, sakot: "Vai tu neesi tā, kas mani "piečakarēja" pagājušajā reizē? Pat neskaties uz mani. Ja redzēšu tevi tunelī, labāk pat neej man garām. Noteikumu pārkāpums par sava viedokļa paušanu - mēs taču atrodamies Amerikā."

Pirms diviem gadiem pusfināla spēlē pret beļģieti Kimu Klijstersu amerikāniete par līdzīgām darbībām izpelnījās kopumā 92 500 dolāru (48 095 latu) sodu, kas nozīmēja, ka vēl vienam pārkāpumam vajadzēja dubultot minēto soda naudu.

Par dalību turnīrā un spēlēšanu finālā Viljamsa nopelnīja 1,4 miljonus dolāru (727 000 latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!