Foto: Publicitātes foto
Latvijas jaunais tenisa talants Aļona Ostapenko ceturtdien nepabeidza Tallinas ITF 10 000 turnīra pamatsacensību otrās kārtas maču.

Aizvadītajā cīņā 14 gadus vecā Ostapenko, kura pašlaik ir viena no labākajām Eiropas jaunajām tenisistēm, tikās ar Nīderlandes tenisisti Indiju de Vromi, kura WTA vienspēļu rangā pagaidām nav iekļuvusi, bet dalībai turnīrā saņēmusi organizatoru speciālo ielūgumu jeb "wild card". Latvijas tenisiste izstājās pirmajā setā pie sev ļoti nelabvēlīga rezultāta 0-5.

Kā ziņots, sacensības Ostapenko uzsāka no kvalifikācijas, kurā pārvarēja divas kārtas, bet pamatsacensību pirmajā kārtā ar 6-2, 6-4 pieveica krievieti Maju Gaverovu, kura WTA rangā pašlaik atrodas 629.pozīcijā.

Šis Ostapenko bija debijas turnīrs pieaugušo konkurencē un viņa nopelnīja savas karjeras pirmo punktu WTA vienspēļu rangā.

Lai iekļūtu WTA vienspēļu rangā, tenisistēm ranga punkti jānopelna vismaz trijos turnīros vai arī jātiek pie vismaz desmit punktiem vienā turnīrā.

Kā ziņots, kvalifikāciju no Latvijas tenisistēm spēja pārvarēt arī šobrīd WTA vienspēļu rangā neesošā Madara Straume, tomēr pamatsacensību pirmās kārtas cīņā pret austrieti Žanīni Prentneri, kura rangā ieņem 733.vietu, viņa izstājās pie sev nelabvēlīgā rezultāta 5-7, 6-1, 3-4.

Līdz ar to Straume sacensības noslēdza bez izcīnītajiem WTA vienspēļu ranga punktiem.

Dubultspēļu sacensībās no Latvijas tenisistēm bija plānots piedalīties vienīgi Straumei, tomēr noprotams, ka viņa guvusi traumu, tāpēc ceturtdien nespēja iziet laukumā plānotajā pirmās kārtas mačā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!