Foto: AFP/Scanpix
Neskatoties uz to, ka pagājušajā nedēļā netika aizvadīti ATP kategorijas turnīri, Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP pasaules rangā, kas publicēts pirmdien, atguvis divas pozīcijas un tagad ieņem 78.vietu.

Gulbja kontā šobrīd ir 660 ranga punkti.

Pagājušajā nedēļā risinājās Deivisa kausa sacensības, kurās Latvija pirmo reizi vēsturē atspēlējās no rezultāta 0-2 un Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas otrās kārtas cīņā ar rezultātu 3-2 izbraukumā pārspēja Ungāriju.

Savukārt šonedēļ Gulbis turnīros nepiedalīsies.

No pārējiem Latvijas tenisistiem jaunākajā ATP rangā Andis Juška saglabājis 408.pozīciju, Deniss Pavlovs zaudējis trīs vietas un atrodas 623.pozīcijā, bet Mārtiņš Podžus un Artūrs Kazijevs, kuri izcīnījuši pa vienam ATP ranga punktam, šobrīd dala 1797.vietu.

Tikmēr vietu ATP rangā oficiāli zaudējis karjeru beigušais Kārlis Lejnieks.

Ranga pirmajā desmitniekā notikušas divas izmaiņas.

Pirmo vietu saglabājis serbs Novāks Džokovičs, kuram seko spānis Rafaels Nadals un šveicietis Rodžers Federers, bet ceturtajā pozīcijā joprojām atrodas skots Endijs Marejs.

Uz piekto vietu pakāpies francūzis Žo Vilfrīds Tsonga, kurš apsteidzis spāni Davidu Ferreru, bet septītais joprojām ir čehs Tomašs Berdihs.

Astoto vietu ieņem Serbijas tenisists Janko Tipsarevičs, kuram seko Mārdijs Fišs no ASV, bet desmitniekā atgriezies vēl viens amerikānis Džons Isners, kurš apsteidzis Huanu Martinu del Potro no Argentīnas.

Dubultspēļu rangā no Latvijas tenisistiem visaugstāko vietu ieņem Juška, kurš saglabājis 249.vietu, Pavlovs zaudējis vienu pozīciju un ir 332.vietā, bet Gulbis pakāpies par septiņām pozīcijām uz 535.vietu.

No pārējiem Latvijas tenisistiem Kazijevs dubultspēļu rangā ieņem 1098.pozīciju, Miķelis Lībietis atrodas 1217.vietā, savukārt dvīņubrāļi Jānis un Mārtiņš Podži dala 1324.vietu.

Arī no dubultspēļu ranga izkritis Lejnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!