Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis pirmdien Parīzē ar dramatisku zaudējumu izstājās no Francijas atklātā tenisa čempionāta, tādējādi atvadoties no cerības spēlēt Londonas olimpiskajās spēlēs.

Pirmās kārtas mačā Gulbis pēc zaudētiem pirmajiem diviem setiem fantastiskā cīņā atspēlējās, tomēr piecu maču dramatiskā mačā ar 4-6, 6-7 (4:7), 7-5, 6-2, 4-6 zaudēja Kazahstānas pārstāvim Mihailam Kukuškinam. Gulbis trešo gadu pēc kārtas izstājās no "French open" jau pirmajā kārtā.

Nākamajā kārtā Kukuškins tiksies ar itāli Andreasu Sepi, kurš izlikts ar 22.numuru. Itāļu tenisists pirmajā kārtā ar 6-3, 7-6 (7:5), 7-5 pieveica kādreizējo pasaules ranga TOP 10 spēlētāju Nikolaju Davidenko.


Gulbis sparīgi iesāka maču, taču piektajā geimā zaudēja savu servi. Līdz seta izskaņai Gulbim tā arī neradās iespēja lauzt pretinieka servi, tādējādi viņš zaudēja pirmo setu. Otro setu tenisisti iesāka, apmainoties ar breikiem. Sestajā geimā Gulbis vēlreiz paņēma pretinieka servi, vēlāk panāca 5-2 savā, taču pārsvaru nenosargāja. Kukuškins izlīdzināja rezultātu, bet tad "tie break" izspēlē bija pārāks, panākot mačā jau divu setu pārsvaru.

Trešā seta sākumā Gulbis zaudēja savu servi, tad vēlreiz atdeva pretiniekam savu servi un nonāca zaudētājos ar 1-5. Šķita, ka tajā brīdī Gulbim ir zudušas visas cerības, taču tas bija lūzuma brīdis cīņā. Atspēlējis divas mačbumbas, Gulbis uzvarēja nākamo geimu, tad vēl vairākos un arī visā setā ar 7-5. Savu fantastisko gājienu Gulbis turpināja ceturtajā setā, kurā viņš uzvarēja ar 6-2, un arī piektā seta sākumā, izvirzoties vadībā ar 2-0. Tajā brīdī Gulbis bija uzvarējis 14 no 16 pēdējiem geimiem.

Tomēr labi iesākto Gulbim neizdevās turpināt. Gulbis zaudēja savu servi, Kukuškins izlīdzināja rezultātu, un punkts punktā cīņa ritēja līdz desmitajam geimam. Tajā Gulbis negaidīti "salūza" – savu serves geimu Gulbis zaudēja "sausā", tādējādi piedzīvojot zaudējumu visā mačā.

Tādējādi Gulbis izstājās no cīņas par ceļazīmi uz Londonas olimpiskajām spēlēm, jo pēc "French Open" Starptautiskā tenisa federācija (ITF) paziņos tos 64 tenisistus, kuri spēlēs Londonā. Lai iegūtu ceļazīmi uz Londonu, Gulbim "Roland Garros" kortos bija jātiek vismaz trešajā kārtā.

Šobrīd ATP pasaules rangā ieņem vien 93.vietu.

Portāls "Delfi" piedāvāja lasītājiem šīs spēles teksta tiešraidi

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!