Foto: stock.xchng
Deivisa kausa izcīņas finālā vīriešu tenisa komandām duelī starp Spāniju un Čehiju pēc pirmajām divām vienspēlēm rezultāts ir neizšķirts 1-1.

Fināla dueļa pirmajā vienspēlē piektdien Spānijas izlases pirmais numurus Davids Ferrers ar 6-3, 6-4, 6-4 uzvarēja Čehijas komandas otro numuru Radeku Štepaneku.

Līdz ar to vadību dueļa sākumā ieguva pašreizējie čempioni spāņi.

Savukārt otrajā vienspēlē Čehijas vienības līderis Tomašs Berdihs vēlāk piektdien smagā cīņā ar 6-3, 3-6, 6-3, 6-7 (5:7), 6-3 uzvarēja Spānijas izlases otro numuru Nikolasu Almagro.

Tādējādi pēc pirmās dienas dueļa kopējais rezultāts ir neizšķirts 1-1.

Sestdien tenisisti aizvadīs dubultspēli, bet atlikušās divas vienspēles tiks aizvadītas svētdien.

Čehijas izlases sastāvā ir arī Lukašs Rosols un Ivo Minars, bet Spānijas komandā, kurai nepalīdz valsts labākais tenisists Rafaels Nadals, ir arī Marsels Granoljers un Marks Lopess.

Jubilejas 100.Deivisa kausa izcīņas izšķirošās cīņas notiek Čehijas galvaspilsētā Prāgā. Šis ir 2009.gada fināla atkārtojums, kad Barselonā spāņi uzvarēja ļoti pārliecinoši ar rezultātu 5-0.

Čehijas izlasei ir iespēja atkārtot ASV izlases 1990.gada unikālo panākumu, kad tā ieguva gan Deivisa kausu vīriešiem, gan Federācijas kausu sievietēm.

Novembra sākumā Čehijas sieviešu izlase savā laukumā aizstāvēja pērn izcīnīto Federācijas kausu, finālā uzveicot Serbijas tenisistes.

Savukārt Spānijas komanda izcīnījusi Deivisa kausu trīs reizes pēdējo četru gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!