Foto: AP/Scanpix
Austrālijas atklātā tenisa čempionāta pusfinālā trešdien sensacionāli iekļuva 19 gadus vecā amerikāniete Sloune Stīvensa, kura turnīrā izlikta ar 29.numuru.

Jaunā amerikāniete ceturtdaļfinālā trīs setu cīņā ar 3-6, 7-5, 6-4 pieveica savu tautieti, vienu no turnīra galvenajām favorītēm Serēnu Viljamsu.

Pēc uzvarētā pirmā seta otrajā Viljamsa saskārās ar lielāku pretestību, bet vēl problēmas viņai sagādāja veselība. Pēc vienas no epizodēm pieredzējusī Viljamsa saķēra muguru un vēlāk paprasīja arī medicīnisko pārtraukumu. Stīvensa uzvarēja otro setu, paņemot Viljamsas servi 12.geimā, un turpināja sīvi pretoties arī trešajā setā. Trešā seta sākumā pēc viena no geimiem Viljamsa nesavaldījās un dusmās trieca raketi pret savu krēslu, bet dusmošanās viņai palīdzēja, jo spēja izlīdzināt spēles gaitu. Tomēr seta izskaņā atkal veiksmīgāka bija Stīvensa, kura pirmo reizi karjerā iekļuva "Grand Slam" turnīra pusfinālā.

Tagad cīņā par vietu finālā Stīvensa tiksies ar pasaules ranga pirmo raketi, pērnā gada "Australian Open" čempioni Viktoriju Azarenku, kura ar 7-5, 6-1 uzvarēja Svetlanu Kuzņecovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!