Foto: Publicitātes foto
Latvijas jaunā tenisiste Jeļena Ostapenko ceturtdien izcīnīja trešo uzvaru Zviedrijā notiekošā Helsingborjas ITF 10 000 sērijas turnīra vienspēļu pamatsacensībās, sasniedzot pusfinālu.

Ceturtdaļfināla mačā šobrīd WTA ranga 727.vietā esošā Ostapenko ar rezultātu 6-4, 6-1 pieveica itālieti Andželiku Moratelli, kura WTA rangā ieņem 424.vietu un turnīrā bija izlikta ar pirmo numuru.

Par pusfināla sasniegšanu Ostapenko tikusi pie sešiem WTA ranga punktiem.

Cīņā par iekļūšanu finālā Ostapenko sacentīsies ar itālieti Alisu Balduči, kura izlikta ar piekto numuru, bet WTA rangā ieņem 576.vietu.

Kā ziņots, iepriekš pirmajā kārtā Latvijas pārstāve ar 5-7, 6-2, 6-1 salauza zviedrietes Matildas Hamlinas pretestību, kura rangā ieņem 706.pozīciju, bet otrajā mačā Ostapenko tikās ar mājinieci Beatrisi Cedermarku, kura izlikta ar sesto numuru, bet WTA rangā atrodas 626.pozīcijā. Pirmajā setā pie rezultāta 5-0 Ostapenko labā viņas pretiniece atteicās cīņu turpināt.

Tikmēr dubultspēlēs Ostapenko pārī ar mājinieci Ellenu Algurinu ceturtdien jau sasniedza finālu. Pusfināla mačā Latvijas un Zviedrijas duets ar 6-2, 6-1 pārliecinoši uzvarēja Annu Katalinu Alzati Esmurzaevu no Nīderlandes un baltkrievieti Darju Šulzanoku.

Dubultspēlēs Ostapenko jau tikusi pie astoņiem WTA ranga punktiem, bet titulcīņā sacentīsies ar zviedrieti Kornēliju Listeri un Lizanni van Rietu no Nīderlandes, kuras izliktas ar ceturto numuru.

LETA jau vēstīja, ka dubultspēļu pirmajā kārtā Ostapenko/Algurina ar 6-1, 6-4 pieveica vācietes Mihaelu Frliku un Annu Klasenu, kuras bija izliktas ar trešo numuru, bet ceturtdaļfināla mačā ar 6-1, 5-7, 10-7 pieveica vēl vienu zviedrieti Luīsi Brunskogu un Annu Smitu no Lielbritānijas.

Kā ziņots, šī gada sākumā viena no talantīgākajām Eiropas jaunajām tenisistēm Ostapenko piedalījās Austrālijas atklātā čempionāta junioru sacensībās, aizkļūstot līdz ceturtdaļfinālam vienspēlēs.

Pērnā gada beigās tieši Zviedrijā Ostapenko izcīnīja pirmos ITF titulus vienspēlēs un dubultspēlēs karjerā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!