Foto: AFP/Scanpix

Pašreizējais Francijas atklātā tenisa čempionāta titula īpašnieks spānis Rafaels Nadals piektdien smagā četru setu cīņā pieveica Slovākijas tenisistu Martinu Kližanu un iekļuva turnīra trešajā kārtā.

Lai gan pirmo setu Nadals zaudēja, viņš spēja uzvarēt (4-6, 6-3, 6-3, 6-3), kas viņam bija jau 54.panākums Francijas atklātajos tenisa turnīros aizvadītajos 55 mačos.

Ja 26 gadus vecais Nadals uzvarēs šā gada turnīrā, viņš pirmoreiz tā pastāvēšanas vēsturē to būs paveicis astoņas reizes. Iepriekšējos astoņos gados Nadals Francijas turnīrā nav uzvarējis tikai 2009.gadā. Nadalam šis ir pirmais "Grand Slam" turnīrs kopš pērnā gada Vimbldonas, kad viņš negaidīti otrajā kārtā cieta sakāvi pret čehu Lukašu Rosolu. Tomēr kopš atgriešanās februārī Nadals bijis labākais tenisists, uzvarot sešos no astoņiem fināliem.

Trešo kārtu piektdien sasniedza arī pašreizējā titula īpašniece, krieviete Marija Šarapova, divos setos (6-2, 6-4) viegli pieveicot kanādieti Eiženu Bušāru.

Šarapova karjeras laikā katrā no četriem "Grand Slam" turnīriem uzvarējusi pa vienai reizei, bet Francijas atklātā čempionāta labāko četriniekā viņa iekļuvusi trīs reizes.

Nadala pretinieks cīņā par vietu astotdaļfinālā būs Itālijas tenisists Fabio Fonjīni, turpretim Šarapova mērosies spēkiem ar ķīnieti Dzji Žeņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!