Foto: Reuters/Scanpix

Uzvaras Francijas atklātā tenisa čempionāta vīriešu vienspēļu turnīra ceturtās kārtas mačos pirmdien izcīnīja spānis Rafaels Nadals un pasaules ranga līderis serbs Novāks Džokovičs, līdz ar to iekļūstot turnīra ceturtdaļfinālā.

Nadals, kurš pirmdien atzīmē savu 27.dzimšanas dienu, pasniedza sev lielisku dāvanu, ar rezultātu 6-4, 6-1, 6-3 pārliecinoši pieveicot japāni Kei Nišikori, kurš turnīrā bija izlikts ar 13.numuru.

Ja Nadals uzvarēs šī gada turnīrā, viņš kļūs par pirmo tenisistu, kurš vienā "Grand Slam" turnīrā spējis triumfēt astoņas reizes. Iepriekšējos astoņos gados Nadals Francijas turnīrā nav uzvarējis tikai 2009.gadā. Nadalam šis ir pirmais "Grand Slam" turnīrs kopš pērnā gada Vimbldonas, kad viņš negaidīti otrajā kārtā cieta sakāvi pret čehu Lukašu Rosolu. Tomēr kopš februārī notikušās atgriešanās kortā Nadals bijis labākais tenisists pasaulē, uzvarot sešos no astoņiem turnīriem, kuros piedalījies, bet pārējos divos ciešot neveiksmes vien finālos.

Nišikori bija pirmais japāņu tenisists kopš 1938.gada, kurš spējis sasniegt šī turnīra ceturto kārtu.

Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā Nadals spēkosies ar Staņislasu Vavrinku no Šveices, kurš ceturtās kārtas mačā atspēlēja divu setu deficītu un ar 6-7 (5:7), 4-6, 6-4, 7-5, 8-6 pieveica mājinieku Rišāru Gaskē. Pēdējos trijos gados Vavrinka šajā turnīrā bija zaudējis tieši ceturtajā kārtā, bet "Grand Slam" sacensību ceturtdaļfinālu viņš sasniedzis trešo reizi karjerā.

Savukārt Džokovičs ar rezultātu 4-6, 6-3, 6-4, 6-4 pārspēja ar 16.numuru izlikto Filipu Kolšreiberu no Vācijas. Ceturtdaļfinālā viņu sagaida cits vācietis 35 gadus vecais Tomijs Hāss, kurš kļuvis par trešo vecāko labāko astotnieku sasniegušo tenisistu. Veterāns savā duelī ar 6-1, 6-1, 6-3 pārliecinoši pārspēja krievu sportistu Mihailu Južniju, kurš šajā spēlē līdzīgi kā Ernests Gulbis, nevaldīja par emocijām un salauza raketi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!