Foto: AP/Scanpix
Savu profesionālo vienspēļu tenisa karjeru ir noslēdzis bijusī pasaules ceturtā rakete, 33 gadus vecais amerikānis Džeimss Bleiks.

Atvadas no sporta viņam nesanāca pārāk priecīgas, jo no ASV atklātā čempionāta Bleiks izstājās jau pirmajā kārtā, piekāpjoties horvātam Ivo Karlovičam.

"Vēl nezinu, kurā brīdī aptveršu šo faktu," par aiziešanu no sporta izteicās amerikāņu tenisists. "Domāju, šonakt nevarēšu aizmigt."

Pēc spēles skatītāji Bleiku godināja, kājās stāvot, ar ovācijām, kas sportistu ļoti aizkustināja. "Šie aplausi man lika saprast, ka viss smagais darbs, ko 14 gadu laikā esmu paveicis jūsu acu priekšā, bija to vērts," skatītājiem pateicās Bleiks. "Es noteikti vēl vairākkārt atmiņās atgriezīšos pie šīs spēles un domāšu, kā būtu varējis tajā uzvarēt, taču tik un tā šis ir laimīgs brīdis manā dzīvē, jo atlikušo mūžu varēšu pavadīt ar cilvēkiem, kas šodien sēdēja manā tribīnē, manu ģimeni un draugiem. Viņi mani atbalstījuši tenisa priekos un bēdās, un es pateicos par to, kas viņi bijuši manā dzīvē un karjerā."

Pavisam no tenisa Bleiks vēl neaiziet, jo jau ceturtdien izies "US Open" laukumā, lai aizvadītu dubultspēles pirmās kārtas maču pārī ar savu tautieti Džeku Soku. Viņu pretinieki būs ar otro numuru izsētie Aleksandrs Peja un Bruno Soarešs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!