Foto: AP/Scanpix
Latvijas labākajam tenisistam Ernestam Gulbim patīk provocēt un būt nedaudz atšķirīgam no citiem spēlētājiem, sarunā ar "Radio SWH" raidījumu "Dzīvās vakariņas" pastāstīja pats Gulbis.

Kā zināms, maija beigās Gulbis vairākus vadošos tenisistus nosauca par garlaicīgiem, turklāt latvietis izteicās, ka mūsdienu tenisam pietrūkstot harizmas.

"Man patīk provocēt, tas viss piederas pie lietas," intervijā "Radio SWH" atklāja Gulbis. "Negribu būt vienāds, Galvenais ir uzsākt diskusiju. Man nepatīk, ka visi ir vienādi. Kādam ir jābūt disbalansā."

Tāpat Latvijas labākais tenisists izteica nožēlu, ka nedēļas nogalē gaidāmajā Deivisa kausa duelī starp Latviju un Somiju nepiedalīsies somu līderis Jarko Nieminens, kuram plānus izjaucis savainojums. "Žēl, ka viņš nebūs. Būtu labs un interesants mačs."

"Gribu, lai Latvijas teniss attīstās. Šobrīd tas ir tādā stadijā, kur jau ir ilgu laiku. Ir jāizkustas, varbūt es varu būt tas, kurš kaut ko izkustinās, taču man pietrūkst laika to darīt," sacīja Gulbis.

Latvietis uzskata, ka ar Deivisa kausa izcīņu ir grūti iznest Latvijas vārdu pasaulē, drīzāk to var panākt individuāli.

"Nesu Latvijas vārdu pasaulē individuāli nevis Deivisa kausā. Piedalos šajā turnīrā Latvijas dēļ - lai cilvēki var atnākt apskatīties un bērni pēc tam nākt trenēties. Tas piesaistītu naudu federācijai, varbūt uzrastos arī sponsori. Patiesībā, ASV nevienam neinteresē Somijas un Latvijas duelis. Ja es tur spēlētu kāda no augstākās raudzes tenisa turnīra pusfinālā, tad visi uzreiz interesējas un vēlas uzzināt, kur ir Latvija. Tas viss ir saistīts," izteicās Gulbis. "Es ceru, ka Latviju kādreiz zinās tāpēc, ka tur ir Ernests Gulbis."

Šajā nedēļas nogalē Gulbi būs iespēja redzēt arī Latvijas līdzjutējiem - no piektdienas līdz svētdienai viņš "Arēnā Rīga" palīdzēs izlasei Deivisa kausa Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas cīņā ar Somiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!