Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pirmdien zaudējis vienu pozīciju ATP pasaules tenisa ranga sarakstā, kamēr par līderi kļuvis spānis Rafaels Nadals.

Gulbis šobrīd rangā ieņemt 28.pozīciju. Kā zināms, viņš aizvadītajā nedēļā atsauca dalību no Šanhajas "Masters" sērijas turnīra, kā arī nepiedalījās sacensībās Pekinā. Paredzams, ka sacensību apritē viņš atgriezīsies oktobra vidū, kad pirmoreiz kopš 2009.gada piedalīsies Stokholmas ATP sērijas sacensībās.

Vēl ATP pasaules rangā no Latvijas tenisistiem 470.vietā atrodas Andis Juška, 682.vietā – Miķelis Lībietis, 736.vietā – Mārtiņš Podžus, 1167.vietā – Jānis Podžus, 1379.vietā – Deivids Jukša, 1474.vietā – Mārcis Garuts, 2004.vietā – Krišjānis Stabiņš.

Pēc Pekinas ATP turnīra ranga pirmajā desmitniekā notikušas vairākas izmaiņas. Līdera godā atgriezies Rafaels Nadals, kurš aiz sevis atstājis Novāku Džokovičs, Endiju Mareju un Davidu Fereru.

Nākamajās pozīcijās ir Huans Martins del Potro, Tomašs Berdihs, Rodžers Federers, Staņislass Vavrinka, Žo Vilfrīds Conga un Rišārs Gaskē.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!