Foto: F64

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis arī šonedēļ ATP pasaules rangā saglabājis 24.pozīciju un tieši tajā, visticamāk, arī noslēgs gadu, savukārt Andis Juška pakāpies par deviņām vietām.

Salīdzinot ar pērno gadu, Gulbis rangā pakāpies par 115 pozīcijām. Gada laikā Gulbis ieguva divus titulus un uzvarēja 37 no 55 ATP sērijas mačiem, kuros piedalījās.

No Latvijas tenisistiem rangā vienīgais kāpumu piedzīvoja Andis Juška, kurš pakāpies par deviņām pozīcijām un ieņem 456.vietu, bet Mārtiņš Podžus zaudējis četras vietas un ieņem 651.pozīciju. Tikmēr Miķelis Lībietis atkritis vēl par divām vietām un atrodas 707.pozīcijā.

Mārtiņa Podžus dvīņubrālis Jānis ir 10841.labākais tenisists pasaulē, Deivids Jukša atrodas 1400.pozīcijā, bet 30 gadus vecais Mārcis Garuts atrodams 1475.ailītē.

Pasaules ranga pirmajā vietā gadu trešo reizi karjerā noslēgs spānis Rafaels Nadals, kuram seko serbs Novāks Džokovičs un vēl viens spānis Davids Ferrers, kurš tikai par desmit punktiem apsteidz sezonas beigas traumas dēļ izlaidušo britu Endiju Mareju.

Savukārt piektais ATP rangā pašlaik ir argentīnietis Huans Martins del Potro. Rodžers Federers, kurš šosezon spēja uzvarēt tikai vienā turnīrā, gadu noslēdza sestajā vietā, kas ir viņa sliktākais rādītājs kopš 2002.gada sezonas, kad arī šveicietis finišēja tieši sestais. Savukārt septītajā vietā pašlaik atrodas čehs Tomašs Berdihs, astotais ATP rangā pašreiz ir šveicietis Staņislass Vavrinka, kuram seko francūži Rišārs Gaskē un Žo Vilfrīds Čonga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!