Foto: Reuters/Scanpix

Spānijas tenisists un pasaules ranga līderis Rafaels Nadals pēc smagās uzvaras pār Ernestu Gulbi un iekļūšanas Dohas turnīra pusfinālā atzina, ka šoreiz nācies rādīt savu labāko sniegumu.

Atgādinām, ka Dohas turnīra ceturtdaļfinālā Gulbis ceturtdien gandrīz divu stundu ilgā cīņā ar 5-7, 4-6 zaudēja Nadalam. Abi tenisisti savā starpā tikušies jau septiņas reizes, visās reizēs Gulbis rādījis teicamu sniegumu, taču ne reizi slaveno spāni latvietis tā arī nav pieveicis.

"Šodien parādīju savu labāko sniegumu līdz šim turnīrā. Ja tu nespēlē ļoti labi, ir ļoti grūti. Gulbis ir bīstams pretinieks. Viņš no jebkuras vietas kortā var veikt sitienu un gūt punktu. Tāpēc esmu priecīgs, ka uzvarēju Ernestu," teica Nadals.

Spānijas tenisists gan neko nebilda par daudzajām Gulbja kļūdām, kas palīdzēja Nadalam gūt uzvaru. Gulbis spēles laikā pieļāva 38 nepiespiestās kļūdas, kamēr spānim tādu bija vien 14.

Nadalam spēles laikā vairākas reizes – arī izšķirošos brīžos - uzsmaidīja veiksme, jo bumbiņas, aizķerot tīklu, iekrita Gulbja laukuma pusē. "Tā bija laba zīme. Pirms šī turnīra trenējos daudz intensīvāk nekā ierasts. Saprotu, ka tas man ir nepieciešams."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!