Foto: AFP/Scanpix
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Romas "Masters 1000" sērijas turnīra trešās kārtas jeb astotdaļfināla spēlē šodien tiekas ar pasaules un šī turnīra piekto raketi Davidu Ferreru no Spānijas.

Šis mačs paredzēts kā piektais otrajā centrālajā kortā. Tas sāksies ne ātrāk par plkst.20 pēc Latvijas laika.

Latvietis Ferreram pagājušajā piektdienā zaudēja Madrides "Masters 1000" sacensību ceturtdaļfinālā ar 6-7 (3:7), 3-6. Karjeras laikā Gulbis spāni līdz šim nav uzvarējis.

Gulbis šonedēļ ATP rangā pakāpies līdz 17.vietai, kas ir viņa karjeras rekords, bet 32 gadus vecais Ferrers atrodams pasaules ranga piektajā vietā un karjeras laikā spējis pakāpties līdz trešajai pozīcijai.

Abi tenisisti iepriekš savā starpā tikušies trīs reizes un trīs panākumus svinējis spānis - pirmais savstarpējais mačs bija vēl 2007.gadā, bet otrajā tikšanās reizē pērn Stokholmas ATP turnīra pusfinālā Ferrers izcīnīja panākumu ar rezultātu 3-6, 6-4, 6-1.

Gulbis turnīru sāka otrdien, kad pirmajā setā ar 6-1 pieveica kolumbieti Alehandro Falju, kurš pēc tam maču neturpināja. Savukārt trešdien latvietis ar rezultātu 6-7 (1:7), 6-4, 6-3 uzvarēja francūzi Stefanu Robēru.

Par otrās kārtas pārvarēšanu Gulbis nopelnījis 90 ATP ranga punktus.

Šogad latvietis uzvarējis 23 no 32 ATP līmeņa mačiem, izcīnot vienu titulu un septiņos no desmit turnīriem tiekot vismaz līdz ceturtdaļfinālam.

Tikmēr Ferrers pirmajā kārtā bija brīvs, bet otrajā ar 6-1, 6-2 pārliecinoši pieveica kazahu Mihailu Kukuškinu.

Ferrers šosezon uzvarējis 25 no 34 mačiem, triumfējot Buenosairesas turnīrā, bet vēl četros sasniedzot pusfinālu. Pirms mēneša Ferrers Montekarlo "Masters 1000" turnīra ceturtdaļfinālā pārspēja savu slaveno tautieti Rafaelu Nadalu, kurš tajās sacensībās finālu bija sasniedzis deviņas reizes pēc kārtas.

Šī dueļa uzvarētājs ceturtdaļfinālā tiksies ar ATP ranga vicelīderi Novāku Džokoviču no Serbijas vai vācieti Filipu Kolšreiberu.

Gulbis Romas turnīrā spēlē piekto reizi karjerā. 2010.gadā viņš aizkļuva līdz sacensību pusfinālam, bet pērn pēc kvalifikācijas pārvarēšanas zaudēja pamatturnīra trešajā kārtā, tāpēc latvietim jāaizstāv 115 pasaules ranga punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!