Foto: AFP/Scanpix

Lai arī Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis atzina, ka iekļūšana Francijas atklātā tenisa čempionāta pusfinālā ir liels panākums, tomēr viņš nevēlas būt pārlieku sajūsmināts par šo sasniegumu, turpinot koncentrēties uz nākamo cīņu.

Atgādinām, ka ar 18.numuru izliktais Gulbis "French Open" ceturtdaļfinālā ar 6-3, 6-2, 6-4 pārspēja Tomašu Berdihu no Čehijas.

"Šis ir īpašs panākums. Šodien aizvadīju labāko spēli turnīrā, jo visu paveicu ļoti labi," pēc spēles korta intervijā sacīja Gulbis.

"Nevēlos būt pārlieku sajūsmināts par šo uzvaru. Man jāturpina šis ceļš vienatnē," Gulbja teikto citē turnīra organizatori. "Man vajadzēja laiku, lai saprastu, ka laimīgs varu būt tikai tad, kad daru savu darbu un smagi strādāju."

Tikmēr Berdihs pēc zaudējuma atzina, ka nav bijis pietiekami labā formā, lai varētu izrādīt pretestību Gulbim. "Es neizdarīju pietiekami lielu spiedienu," sacīja Berdihs.

Iekļūšana "French Open" labāko četriniekā Gulbim devusi 720 ATP ranga punktus, kas nākamajā nedēļā pasaules rangā varētu ļaut pakāpties uz desmito vietu.

Pusfinālā Gulbis spēkosies ar turnīra otro raketi Novāku Džokoviču.

Bērnībā Gulbis ar Džokoviču kopā trenējās Nikija Piliča akadēmijā. Kā tagad stāsta latvietis, kad viņš tur ieradies, serbs jau bija priekšā, tomēr abi kopā nav pavadījuši daudz laika.

"Šajos piecos gados mēs treniņos kopā pavadījām varbūt mēnesi. Varbūt vēl mazāk," teica Gulbis, stāstot, ka pretinieku spējis uzvarēt vienīgi uz ātrā paklāja seguma. "Viņš bija ļoti liels profesionālis jau tad."

"Tur bija viens horvātu puisis, kurš vēlējās atstāt iespaidu uz meitenēm, tāpēc vilka smalkas drēbes un saulesbrilles. Tikmēr Novāks labāk aizgāja uz treniņu," atceras Gulbis. "Vienu dienu viņš man teica, ka varu iegūt visas meitenes uz pasaules, bet nepieciešams būt profesionālim. Nevaru teikt, ka sekoju viņa piemēram."

Zīmīgi, ka tagad tieši Džokovičs ir kļuvis par vienu no nenopietnākajiem spēlētājiem pasaules tūrē, kuram bieži patīk parodēt citus spēlētājus.
Gulbis nenopietni stāstīja, ka viņam nepieciešams tikt vēl tālāk turnīrā, lai nopelnītu naudu. Žurnālisti atjautāja vai tad viņam nav bagāts tēvs. "Man nepieciešama nauda, lai kļūtu patstāvīgs," teica latvietis.
Salīdzinājumam Džokovičs savas karjeras laikā balvu fondos turnīros nopelnījis 61 miljonu dolāru, bet Gulbis nedaudz virs četriem miljoniem, ko gan pašlaik Francijas atklātā čempionāta laikā papildinājis vēl par pusmiljonu.

"Sagaidu no sevis stabilu tenisu bez kļūdām un viegliem punktiem. Man jābūt gatavam no pirmā līdz pēdējam punktam," uzsvēris latvietis. "Nekad neesmu ticis tik tālu kā tagad, nekad neesmu juties kā tagad. Iepriekš vienreiz uzvarēju Novāku, bet tā bija neglīta cīņa."

Gulbis ar Džokoviču spēkosies pirmoreiz kopš 2011.gada un līdzšinējos piecos abu tenisistu dueļos četras reizes pārāks bijis serbs. Gulbis "Grand Slam" ietvaros izliktajam spēlētājam nav piekāpies kopš 2010.gada Austrālijas atklātā čempionāta, svinot piecus panākumus pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!