Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Vimbldonas čempionāta otrās kārtas mačā nespēja izmantot savu lielisko servi, kas deva iespēju Ukrainas tenisistam Serhijam Stahovskim, pēc uzvaras stāstīja pats ukrainis.

Atgādinām, ka ar 12.numuru izliktais Gulbis trešdien Vimbldonas čempionāta otrās kārtas mačā ar 4-6, 3-6, 6-7 (5:7) piekāpās Stahovskim, noslēdzot sacensības.

"Ernests pirms tam Francijā aizvadīja lielisku turnīru, taču pirms šī mača es zināju, ka man būs iespējas uzvarēt, ja izmantošu pareizo taktiku. Viņam ir spēcīga serve un sitieni, taču viņam ir jānonāk pareizās situācijās, lai savas spēcīgās puses izmantotu," pēc spēles stāstīja Stahovskis.

"Pēc pirmā seta es sapratu, ka man ir izredzes, jo viņam neveicās ar servēšanu. Tāpat Gulbis deva man iespējas uzvarēt izspēles. Spēles beigās vajadzēja ļoti piepūlēties, lai noslēgtu cīņu, taču man tas izdevās," stāstīja Stahovskis.

Aizvadītā gada turnīrā ATP ranga 90.rakete Stahovskis no Vimbldonas izslēdza Rodžeru Federeru, līdz ar to viņš sagādāja pārsteigumu otro gadu pēc kārtas.

Tikmēr Gulbis par dalību Vimbldonas turnīrā nopelnīja 45 ATP ranga punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!