Foto: Reuters/Scanpix

TP ranga vicelīderis tenisā Rafaels Nadals nepiedalīsies pēc nedēļas gaidāmajā ASV atklātajā čempionātā, kurā pērn otro reizi karjerā kļuva par uzvarētāju.

28 gadus vecais titulētais spānis plaukstas locītavas traumu guva treniņa laikā pagājušā mēneša beigās un tāpēc iepriekšējās nedēļās izlaida "Masters 1000" sērijas turnīrus Toronto un Sinsinati.

"Ar skumjām paziņoju, ka nebūšu spējīgs piedalīties ASV atklātajā čempionātā, kura finālā esmu spēlējis iepriekšējās trijās dalības reizēs," savā "Facebook" lapā pavēstījis Nadals.

2010.gadā un pērn Nadals šī turnīra finālā četros setos apspēlēja serbu Novāku Džokoviču, bet 2011.gada titula mačā viņam piekāpās. Savukārt 2012.gada ASV atklātajā čempionātā spānis nepiedalījās ceļgala savainojuma dēļ.

Savukārt šogad Austrālijas atklātajā čempionātā viņš finālā piekāpās šveicietim Stanam Vavrinkam, bet Francijas atklātajā čempionātā devīto reizi kļuva par titula ieguvēju, izcīnot savā karjerā četrpadsmito "Grand Slam" titulu.

Savukārt pēc izstāšanās Vimbldonas turnīra astotdaļfinālā Nadals serbam Novākam Džokovičam zaudēja ATP ranga līdera godu. Kopš tā laika viņš sacensībās nav piedalījies.

Kā zināms, visvairāk "Grand Slam" titulu šobrīd izcīnījis šveicietis Rodžers Federers - 17, bet Nadals ar 14 izcīnītiem tituliem dala otro vietu ar slaveno amerikāņu tenisistu Pītu Samprasu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!