Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis vēl ir tikai savas spēles meklējumos, pēc iekļūšanas Malaizijā notiekošā Kualalumpuras "ATP World Tour 250" sērijas turnīra pusfinālā sacīja pats latvietis.

Jau vēstīts, ka ar otro numuru izliktais Gulbis piektdien Kualalumpuras turnīra ceturtdaļfinālā ar 6-3, 7-5 uzvarēja vācieti Benjaminu Bekeru, sasniedzot pusfinālu. Tādējādi latvietis izcīnījis jau savu 38.uzvaru šosezon, kas ir jauns viņa karjeras rekords.

"Šodien jau aizvadīju labāku maču nekā otrajā kārtā," sacensību rīkotāji citē Gulbja teikto. "Otrā seta izskaņā uzvarēju trīs apbrīnojamas izspēles, lai salauztu Bekera servi. Vēl tikai meklēju savu spēli."

Zīmīgi, ka iepriekšējos piecos turnīros Gulbis nebija spējis tikt tālāk par otro kārtu, bet divas uzvaras vienā turnīrā viņš līdz turnīram Kualalumpurā nebija izcīnījis kopš Francijas atklātā čempionāta vasaras ievadā.

Jau vēstīts, ka Gulbim pirmā kārta bija brīva, bet otrajā viņš ceturtdien ar 6-3, 6-7 (3:7), 6-1 pieveica vācieti Filipu Pečneru, kurš turnīru sāka vēl no kvalifikācijas.

Pusfinālā Gulbja pretinieks būs francūzis Žiljēns Beneto, kurš turnīrā izlikts ar ceturto numuru. Viņš piektdien pusfinālā ar 6-3, 6-7(3:7), 6-4 apspēlēja turnīra piekto raketi Pavlo Kuevasu no Urugvajas.

Beneto Kualalumpuras turnīra finālu ir sasniedzis pēdējos divus gadus, taču ne reizi nav spējis izcīnīt titulu.

"Ceru, ka atkal iekļūšu finālā, taču tas būs grūts uzdevums. Tomēr centīšos to paveikt un finālā spēlēt labāk nekā iepriekš," izteicies 32 gadus vecais francūzis.

Ja Gulbis pasaules rangā šobrīd atrodams 13.vietā, Beneto tajā ieņem 28.pozīciju.

Nevienā no trim iepriekšējiem mačiem latvietis francūzi nav spējis uzvarēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!