Foto: AFP/Scanpix

Traumu nomocītais Argentīnas tenisists Huans Martins del Potro atteicies no dalības Austrālijas atklātajā čempionātā, kas sāksies jau pirmdien.

Tiek vēstīts, ka del Potro ir atsvaidzinājis plaukstas locītavas savainojumu, kas viņu moka jau ilgu laiku.

"Esmu sajutis sāpes pēdējo dienu un nedēļu laikā," izteicās del Potro. "Tas nav nekas jauns, taču arī nekas bīstams. Domāju, ka mana plaukstas locītava nav gatava piedalīties tik nozīmīgā turnīrā. Cerīgu raugos uz visu šo sezonu. Ir grūti atteikties no dalības Austrālijas atklātajā čempionātā, taču joprojām esmu pozitīvs un vēlos spēlēt tenisu."

Pagājušajā nedēļā del Potro atgriezās tenisa apritē pēc nepilna gada pārtraukuma, kad spēja aizkļūt līdz ceturtdaļfinālam Sidnejas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā.

Pērnajā martā del Potro tika veikta nopietna kreisās plaukstas locītavas operācija, bet kopš tā laika viņš sacensībās nebija piedalījies.

Karjeras laikā del Potro izcīnījis 18 ATP titulus, bet šobrīd viņš pasaules rangā ieņem 276.pozīciju.

Del Potro savulaik pasaules rangā spēja pakāpties līdz ceturtajai pozīcijai. Argentīnietis 2009.gadā kļuva par ASV atklātā čempionāta uzvarētāju.

Austrālijas atklātais čempionāts, kurā piedalīsies arī Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis, sāksies pirmdien, bet ilgs līdz 1.februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!