Austrālijas atklātajā čempionātā piektdien sensacionālu zaudējumu piedzīvoja pasaules ranga otrais numurs un viens no turnīra galvenajiem favorītiem, izcilais šveicietis Rodžers Federers.

"Australian Open" trešās kārtas mačā Federers trīs stundu ilgā cīņā ar 4-6, 6-7 (5:7), 6-4, 6-7 (5:7) piekāpās itālim Andreasam Sepi. Itālis pirmo reizi karjera uzvar leģendāro šveiciešu tenisistu un tikai otro reizi karjerā iekļūst "Australian Open" ceturtajā kārtā.

Federers četras reizes triumfējis Melburnas kortos, bet kopš 2004.gada allaž spējis aizcīnīties vismaz līdz pusfinālam. "Australian Open" trešo kārtu Federers pēdējo reizi nespēja pārvarēt 2001.gadā, kad viņam bija vien 20 gadi.

Federers visu spēles gaitu slikti servēja ar pirmo servi, līdz ar to Sepi varēja izrādīt nopietnāku pretestību, Federeram bieži servējot otrās serves. Tāpat šveicietis netipiski sev daudz pieļāva kļūdas - Federeram spēlē bija 55 kļūdas, kamēr pretiniekam 40.

Sajutis spēles garšu jau no pirmajām minūtēm, Sepi izmantoja dotās iespējas un uzvarēja pirmajos divos setos. Trešajā setā Federers trešajā geimā lauza pretinieka servi un uzvarēja pēc tam šo setu, taču lauzt spēles gaitu šveicietim neizdevās. Ceturtajā setā "tie break" izspēlē Federers divas reizes paņēma itāļa serves, bet zaudēja arī savas serves. Punktu mačam itālis pielika ar izcilu sitienu garām pie tīkla iznākušajam šveicietim un raidot bumbiņu korta pašā stūrī.

"Tikai centos izbaudīt spēlēšanu centrālajā kortā, jo man tāda iespēja nerodas bieži," pēc dueļa pauda Sepi. "Pat esot vadībā ar diviem setiem, nekad nevari justies komfortabli pret Rodžeru Federeru, tomēr fokusējos uz savas serves geimiem."

Cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Sepi tiksies ar tunisieti Maleku Jaziri vai vietējo favorītu Niku Kiriosu.

Citā mačā piektdien uzvaru guva ar desmito numuru izliktā uzlecošā zvaigzne Grigors Dimitrovs no Bulgārijas, kurš piecos setos ar 4-6, 6-3, 3-6, 6-3, 6-3 uzveica 2006.gada sacensību finālistu Markosu Bagdati.

"Neslēpšu savu prieku par uzvaru, jo tā man nozīmē daudz," pēc dueļa teica 23 gadus vecais bulgārs. "Spēlēt trīs ar pusi stundas, piektajā setā uzvarēt ar 6-3 un justies fiziski labi, tas pasaka daudz par mani."

Turpinājumā Dimitrovs tiksies ar sacensību sesto raketi Endiju Mareju no Lielbritānijas, kurš ar 6-1, 6-1, 7-5 bija pārāks par Žuau Souzu no Portugāles.

Tāpat astotdaļfinālu sasniedzis arī ar septīto numuru izliktais čehs Tomāšs Berdihs, kurš ar 6-4, 6-3, 6-4 pieveica serbu Viktoru Troicki, bet nākamajā mačā spēkosies ar kādu no austrāliešiem - Bernardu Tomiču vai Semu Grotu.

Tikmēr sieviešu vienspēļu sacensību pirmās trešās kārtas spēles piektdien iztikušas bez lieliem panākumiem. Panākumu svinēja ar trešo numuru izliktā Simona Halepa no Rumānijas, kura ar 6-4, 7-5 apspēlēja Betāniju Mateku-Sendsu no ASV un astotdaļfinālā spēkosies ar beļģieti Janīnu Vikmeijerei, kura ar 4-6, 6-4, 6-3 pieveica ar 14.numuru izlikto itālieti Sāru Erani. Vikmeijere līdz šī turnīra ceturtajai kārtai aizkļuvusi vien otro reizi karjerā.

Ar septīto numuru izliktā talantīgā kanādiete Eižēnija Bušāra ar 7-5, 6-0 apspēlēja Karolīnu Garsiju no Francijas, kaut pirmais sets ilga gandrīz stundu, un nu gaida maču ar rumānieti Irinu Begu, kura ar 6-4, 6-4 pieveica vācieti Karīnu Vitheftu.

"Pirmajā setā nerādīju labu sniegumu. Viņa izdarīja spiedienu un es nejutu ritmu," pauda Bušāra. "Tomēr esmu priecīga, ka turpināju cīnīties un lauzu cīņas gaitu."

Vēl turnīra desmitā rakete Jekaterina Makarova no Krievijas ar 6-4, 6-4 apspēlēja čehieti Karolīnu Plīškovu, kura izlikta ar 22.numuru. Nākamajā mačā Makarova spēkosies ar vācieti Jūliju Gērgesu, kura ar 7-6 (8:6), 7-5 pieveica vēl vienu čehieti Lūsiju Hradečku.

Savukārt ar 21.numuru izliktā ķīniete Šuai Pena ar 7-6 (9:7), 6-3 apspēlēja Jaroslavu Švedovu no Kazahstānas, bet viņas pretiniece astotdaļfinālā noskaidrosies vēlāk piektdien - tā būs ar otro numuru izliktā krieviete Marija Šarapova vai Zarina Diasa no Kazahstānas, kurai ticis 31.numurs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!