Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova svētdien triumfēja Slovākijas pilsētā Trnavā notikušajā ITF 10 000 sērijas turnīra vienspēļu sacensībās, tādejādi turpinot savu uzvaru gājienu pēc atgriešanās profesionālajā tenisā.

Pašlaik WTA vienspēļu ranga 885.vietas īpašniecei Sevastova turnīra finālmačā ar 6-1, 7-6 (7:3) pieveica ungārieti Rēku Lucu Jāni, kura bija izlikta ar pirmo numuru un pašlaik WTA rangā ieņem 288.vietu.

Jāni bija visaugstāk WTA rangā esošā tenisiste ar ko Sevastova spēkojās kopš karjeras atsākšanas.

Par titula izcīnīšanu Sevastova nopelnījusi 12 WTA ranga punktus.

Zīmīgi, ka 2012.gada augustā, kad Sevastova Trnavā piedalījās ITF 50 000 sērijas turnīrā, viņa arī aizkļuva līdz finālam, bet toreiz uzvarēja bez cīņas, jo pretiniece pirms dueļa izstājās.

Kā zināms, Latvijas tenisiste pirmajā kārtā ar 6-2, 6-1 pārspēja 16 gadus veco Horvātijas sportisti Ninu Alibaliču, kura pasaules rangā pašlaik atrodama 630.pozīcijā, otrajā cīņā pārliecinoši ar 6-3, 6-2 uzvarēja slovākieti Katarinu Stresņakovu, kura pasaules rangā atrodas 979.vietā, bet ceturtdaļfināla mačā ar 5-7, 6-3, 6-4 apspēlēja slovākieti Viktoriju Kužmovu, kura pasaules rangā ieņem 758.vietu.

Savukārt finālu Latvijas pārstāve sasniedza pēc tam, kad krieviete Sofija Žuka sestdien neizgāja kortā.

Kā zināms, piektdien Sevastova pārī ar austrieti Annu Mariju Hailu triumfēja šī turnīra dubultspēļu sacensībās, finālspēlē ar 6-4, 6-3 uzveicot slovākietes Mihaelu Hončovu un Lenku Jurikovu.

Titula gūšana Latvijas sportistei devusi 12 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Zīmīgi, ka līdz karjeras beigšanai Sevastova bija uzvarējusi vien vienā ITF sērijas dubultspēļu turnīrā, bet pēc atgriešanās viņa pirmajos divos turnīros savam kontam uzreiz pievienojusi vēl četrus titulus, jo pirms divām nedēļām ITF 10 000 sērijas sacensībās Šarm eš Šeihā triumfēja gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs.

Sevastova profesionālā tenisa zemākajā līmenī nu jau izcīnījusi 16 panākumus pēc kārtas, turklāt tikai trijās no cīņām zaudējusi setu.

Sevastova šajā turnīrā startēja, pateicoties rīkotāju piešķirtajam ielūgumam jeb "wild card".

Kā zināms, šonedēļ Sevastova pasaules rangā atgriezās ar ieņemtu 885.vietu. Viņa aizpagājušajā nedēļā pēc ilgas pauzes atgriezās sacensību apritē, ITF 10 000 sērijas sacensībās Šarm eš Šeihā triumfējot gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs.

Tikmēr zaudējumu Turcijā notiekošā Antaljas "Futures" sērijas vienspēļu turnīra pusfinālā svētdien piedzīvoja Latvijas tenisists Mārtiņš Podžus, kurš ar 3-6, 3-6 piekāpās bulgāram Dimitaram Kuzmanovam, kurš pasaules rangā atrodams 417.vietā, bet turnīrā izlikts ar sesto numuru.

Šo dueli vajadzēja izspēlēt jau sestdien, taču lietus dēļ tas tika pārcelts uz svētdienu.

M.Podžus pasaules rangā šobrīd atrodams 542.vietā.

Kā ziņots, turnīra pirmajā kārtā M.Podžus ar 6-2, 6-0 sagrāva kādreiz pasaules ranga pirmā piecdesmitnieka spēlētāju Gregu Žemļu no Slovēnijas, pēc tam ar 7-6 (7:1), 6-2 apspēlēja Dekelu Baru no Izraēlas, kurš ATP rangā ieņem 731.pozīciju, bet ceturtdaļfinālā ar 6-3, 6-3 pieveica vācieti Marku Zīberu, kurš pasaules rangā ieņem 985.vietu un sacensības iesāka vēl no kvalifikācijas.

Par pusfināla sasniegšanu M.Podžus tika pie četriem pasaules ranga punktiem.

Turnīrs nedēļas pirmajās dienās ievērojami aizkavējās lietus dēļ, tāpēc pirms tam ceturtdien sportistiem nācās izspēlēt daudz cīņu un tas iespaidoja arī citu latvieti Jāni Podžu, kurš tajā dienā aizvadīja divas spēles.

Pirmās kārtas mačā Latvijas tenisists, kurš ATP rangā šobrīd atrodams 688.vietā, ar rezultātu 6-1, 6-1 divos setos sagrāva ATP ranga 1243.vietas īpašnieku turku Tunu Altunu, bet otrajā cīņā pāris stundu vēlāk ar 1-6, 1-6 pārliecinoši piekāpās Ķīnas pārstāvim Bai Jaņam, kurš ATP rangā pašlaik atrodas 404.pozīcijā un turnīrā izlikts ar piekto numuru.

Līdz ar to J.Podžus turnīru noslēdza ar vienu ATP ranga punktu.

Abi brāļi vienā pārī šajā turnīrā piedalījās arī dubultspēļu sacensībās, ko sāka vien piektdien, pirmajā mačā ar 6-7 (3:7), 3-6 piekāpjoties Jaņam un dienvidkorejietim Čeonam Kimam.

Dubultspēlēs latviešu brāļi palika bez pasaules ranga punktiem.

Šī turnīra kvalifikācijā piedalījās vēl viens Latvijas tenisists Artūrs Lazdiņš, kurš pašlaik ATP rangā ieņem 2128.vietu, tomēr viņš cieta neveiksmi jau pirmajā kārtā.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!