Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis savu pērn iegūto Nicas "ATP World Tour 250" sērijas titulu aizstāvēs pret kādu no Ukrainas sportistiem - Aleksandru Dolgopolovu vai Serhiju Stahovski, sestdien noskaidrojies izlozē.

Gulbis, kurš pašlaik ATP rangā nokritis līdz 22.vietai, šajā turnīrā izlikts ar trešo numuru, bet sacensības viņš sāks no otrās kārtas. Tikmēr pirmajā kārtā savā starpā tiksies pasaules ranga 80.pozīcijas īpašnieks Dolgopolovs un Stahovskis, kurš ATP reitingā atrodams 52.vietā.

Latvietis šo sezonu uzsācis ļoti neveiksmīgi, piedzīvojot 11 zaudējumus 12 cīņās. Vēl gada sākumā Gulbis pasaules rangā ieņēma 13.vietu, bet maija otrajā pusē sāksies Francijas atklātais čempionāts, kurā Latvijas tenisistam vajadzēs aizstāvēt daudz punktu. Ja tas neizdosies, Gulbis piedzīvos pamatīgu kritumu ATP rangā.

Pirms gada Gulbis šī turnīra finālā pieveica Argentīnas tenisistu Frederiko del Bonisu, tādejādi izcīnot savu sesto ATP raudzes titulu karjerā. Pēc tam latvietim veiksmīgi izdevās nospēlēt arī Francijas atklātajā čempionātā, kur sasniegts pusfināls, bet turpinājumā viņš ar augstvērtīgiem rezultātiem priecēja arvien retāk.

Pērn par uzvaru turnīrā Gulbis nopelnīja 250 ATP punktus, kas nu būs jāaizstāv. Sagaidāms, ka viņa otrās kārtas mačs būs ne vēlāk par nākamās nedēļas trešdienu. Šo maču uzvarot, latvietis ceturtdaļfinālā var tikties ar talantīgo austrālieti Niku Kiriosu, kurš izlikts ar sesto numuru. Ar pirmo numuru šajās sacensībās izlikts francūzis Žils Simons, kurš februārī gāza Gulbi no Marseļas "ATP World Tour 250" turnīra uzvarētāja troņa. Abu tenisistu tikšanās šī turnīra ietvaros iespējama gan tikai finālā.

Pirms pagājušā gada triumfa Gulbis iepriekš vienīgo reizi Nicā spēlēja 2011.gadā, kad aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!