Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules pirmā rakete vīriešu tenisā serbs Novāks Džokovičs trešdien Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfināla mačā ar 7-5, 6-3, 6-1 pieveica spāni Rafaelu Nadalu, tādējādi pārtraucot konkurenta iespaidīgo uzvaru sēriju šajā turnīrā.

Šo sacensību deviņkārtējs čempions Nadals pēdējo reizi Francijas atklātajā čempionātā zaudējumu bija piedzīvojis 2009.gadā, piekāpjoties zviedram Robinam Sēderlingam. Pēcāk spānis guva 39 uzvaras pēc kārtas, bet kopumā viņš 72 mačos ticis pie 70 uzvarām.

Tomēr Nadalam, kuram tieši trešdien apritēja 29 gadi, neizdevās pārspēt šosezon lieliski spēlējošo Džokoviču, ciešot gana pārliecinošu zaudējumu trīs setos. Pirmais sets starp abiem sportistiem tika aizvadīts vislīdzvērtīgāk, lai gan tā sākumā titulētais spānis pamanījās nonākt iedzinējos ar 0-4, taču turpinājumā spēja panākt izlīdzinājumu. Tiesa, pēcāk Nadals bija spiests samierināties ar neveiksmi.

Pēc panākuma pār Spānijas tenisistu Džokovičs izcīnījis jau 27.uzvaru pēc kārtas. Serbs ir pašreizējais Francijas atklātā čempionāta čempions.

Zīmīgi, ka Džokovičs pagaidām šajā turnīrā nav zaudējis nevienā setā.

Pusfinālā Džokovičs tiksies ar sacensību trešo numuru britu Endiju Mareju, kurš trešdien ceturtdaļfināla mačā ar 7-6 (7:4), 6-2, 5-7, 6-1 apspēlēja septīto numuru spāni Davidu Ferreru.

Abi tenisisti šo maču uzsāka vētraini, jo pirmā seta laikā katrs pamanījās sāncenša servi lauzt trīs reizes, bet tā uzvarētājs tika noskaidrots taibreikā, kurā ar 7:4 pārāks izrādījās Marejs. Brits pārliecinoši uzvarēja nākamo setu, bet trešā seta 11.geimā Ferrers lauza pretinieka servi un pēc tam uzvarēja ar 7-5. Tiesa, ceturtajā setā Marejs bija krietni pārāks, izcīnot panākumu arī visā mačā.

Marejs šosezon uz māla laukumiem izcīnījis jau 15 uzvaras pēc kārtas.

Līdz ar to 28 gadus vecajam Marejam izdevies atkārtot savas karjeras labāko sasniegumu, jo pirms tam viņam Francijas atklātā čempionāta pusfinālā bija izdevies iekļūt arī 2011. un 2014.gadā. Viņš ir pirmais brits, kuram šī turnīra pusfinālu izdevies sasniegt trīs reizes.

Kā ziņots, vīriešu vienspēļu sacensībās par pirmajiem diviem pusfināla dalībniekiem otrdien kļuva šveicietis Stans Vavrinka un Žo Vilfrīds Tsonga no Francijas.

Pirms tam Francijas atklātā čempionāta tenisā pusfinālu trešdien sasniedza WTA ranga līdere Serēna Viljamsa un ar 23.numuru izliktā šveiciete Tīmea Bašinski.

Duelī starp divām negaidītām pusfināla dalībniecēm Bašinski ar 6-4, 7-5 uzveica Alisonu fan Aitfanku no Beļģijas, kura pašlaik WTA rangā atrodama vien 93.pozīcijā.

Pirms šī turnīra Bašinski tikai divreiz vēsturē bija sasniegusi "Grand Slam" sacensību trešo kārtu, bet Francijas atklātajā čempionātā visas piecas līdzšinējās dalības reizes zaudējusi otrajā mačā.

Tikmēr ar pirmo numuru izliktā Viljamsa ar 6-1, 6-3 pārliecinoši uzveica sacensību 17.raketi Sāru Erani no Itālijas. Iepriekšējos trijos mačos Viljamsa bija zaudējusi pirmos setus, tomēr šoreiz viņa maču aizvadīja ļoti pārliecinoši, uzvarot Erani, kuru pieveica arī 2012.gada sacensību finālmačā un 2013.gada pusfinālā.

"Šodien zināju, ka nepieciešams spēlēt ļoti labi, jo viņa Parīzē spēlē veiksmīgi," pēc mača pauda Viljamsa, kura ir palikusi par ļoti izteiktu sacensību galveno favorīti.

Pašlaik 33 gadus vecā Viljamsa Francijas atklātajā čempionātā triumfējusi divas reizes - 1999. un 2010.gadā. Kopā karjerā viņa ieguvusi 19 "Grand Slam" vienspēļu titulus un par amerikānieti titulētāka ar 22 čempionu kausiem atklātajā ērā ir vienīgi Štefija Grāfa no Vācijas.

Kā zināms, jau otrdien labāko četriniekā iekļuva arī serbiete Ana Ivanoviča un čehiete Lūsija Šafāržova.

Pašlaik 27 gadus vecā Ivanoviča kāda "Grand Slam" turnīra pusfinālu sasniegusi pirmo reizi kopš 2008.gada, kad viņa to sasniedza tieši Francijas atklātajā čempionātā, kurā viņa arī uzvarēja, izcīnot pagaidām savu vienīgo šādas raudzes titulu.

Tikmēr Šafāržova "Grand Slam" turnīrā pirmoreiz tikusi tik tālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!