Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča sestdien sasniedza Vācijā notiekošā Ašafenburgas ITF 25 000 sērijas turnīra dubultspēļu sacensību finālu.

Pusfināla mačā Marcinkēviča duetā ar ukrainieti Aļonu Sotņikovu ar 6-4, 3-6, 10:1 pieveica ar ceturto numuru izliktās Pemru Ezgenu no Turcijas un francūzieti Konstanci Sibilē.

Par fināla sasniegšanu Marcinkēviča nopelnījusi jau 30 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Kā zināms, pirmajā kārtā Marcinkēviča/Sotņikova ar 6-0, 6-2 pārliecinoši apspēlēja kvalifikācijas veiksminieces vācietes Lē Katarīnu Jakobu un Natāliju Prozi, kamēr otrajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā pirmajā setā ar 6-7 (5:7) piekāpās ar otro numuru izliktajam Gruzijas duetam Jekaterinai Gorgodzei un Sofijai Kvatsbajai, taču sāncenses dueli nolēma neturpināt, kā rezultātā tālāk tika tieši Latvijas un Ukrainas pāris.

Jau vēstīts, ka vienspēļu turnīru Marcinkēviča noslēdza ar iegūtu vienu WTA ranga punktu, jo pirmajā kārtā pasaules ranga 354.vietas īpašniece ar 4-6, 6-3, 4-6 piekāpās Beļģijas tenisistei Elīnei Bojkensai, kura WTA reitingā atrodas 576.pozīcijā.

Iepriekš šī turnīra kvalifikācijas sacensības neizdevās pārvarēt Latvijas tenisistei Annai Ozerovai.

Kā zināms, pēc ilgstošas traumas ārstēšanas Marcinkēviča kortā atgriezās maija beigās un pašlaik piedalās ceturtajā turnīrā kopš tā laika, bet pie uzvarām vienspēlēs joprojām nav tikusi. Tiesa, tuvākajās nedēļās sportistei kritums WTA vienspēļu rangā vairs nav paredzams, jo nākamie punkti jāaizstāv vien septembra sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!