Foto: LETA
Latvijas tenisists Miķelis Lībietis sestdien triumfēja Lielupē notikušā Jūrmalas "Futures" sērijas turnīra vienspēļu pamatsacensību finālmačā.

Speciālo ielūgumu jeb "wild card" saņēmušais ATP ranga 1861. vietā esošais Latvijas tenisists titula mača duelī ar 6-3, 6-3 pieveica zviedru Fredu Simonsonu, kurš ATP rangā ieņem 809.vietu.

Titula iegūšana Lībietim nodrošinājusi 18 ATP ranga punktus un aiznākamajā nedēļā viņam gaidāms ievērojams kāpums pasaules rangā.

Iepriekš Lībietis bija ieguvis vienu "Futures" vienspēļu titulu, 2013.gada vasarā uzvarot sacensībās Igaunijā. Tāpat viņš karjeras laikā ticis pie trim "Futures" kategorijas dubultspēļu tituliem un pērn arī pirmoreiz triumfēja augstāka līmeņa "Challenger" sērijas sacensībās.

Kā zināms, pirmajā kārtā Lībietis ar 6-2, 4-6, 6-4 pārspēja ar pirmo numuru izlikto lietuvieti Luku Mugeviču, kurš pasaules rangā atrodams 582.pozīcijā, bet otrajā kārtā ar 6-1, 6-1 sagrāva citu lietuvieti Dovidu Sakini, kurš sacensības uzsāka vēl no kvalifikācijas un arī ATP rangā dala tieši 1861.pozīciju.

Ceturtdaļfinālā latvietis ar 6-4, 6-1 uzveica vācieti Pirminu Hēnlu, kurš bija izlikts ar septīto numuru un pasaules rangā ieņem 685.pozīciju, bet pusfinālā ar 6-4, 6-3 pārspēja arī nīderlandieti Jelli Selu, kurš ATP rangā ieņem 955.pozīciju.

Jau vēstīts, ka dubultspēļu turnīra pusfinālā Latvijas tenisists un viņa studiju biedrs amerikānis Hanters Rīze ceturtdien ar 6-2, 4-6, 7:10 piedzīvoja zaudējumu spāņiem Serhio Martosam Gornesam un Adrijam Masam Maskolo, kuriem turnīrā ir otrais numurs.

Par pusfināla sasniegšanu ar ceturto numuru izliktie Lībietis un Rīze nopelnīja sešus dubultspēļu ranga punktus.

Dubultspēļu turnīrā par čempioniem kļuva Mugevičs un krievs Jans Sabaņins.

Kā ziņots, zaudējumus jau vienspēļu pamatturnīra pirmajā kārtā piedzīvoja ar astoto numuru izliktais Jānis Podžus, kā arī ar "wild card" pamatturnīrā iekļuvušais Rūdolfs Mednis, bet otrajā kārtā zaudējuma cits "wild card" īpašnieks Mikus Losbergs, kuram gan pirmās kārtas pārvarēšana deva vienu ATP punktu, un aiznākamajā nedēļā viņš debitēs pasaules rangā.

Savukārt vienspēļu kvalifikācijā neviens vietējais sportists nespēja sasniegt izšķirošo, trešo, kārtu, ciešot zaudējumus jau savos pirmajos mačos. Pirmajā kārtā zaudējumus piedzīvoja Arkādijs Slobodkins, Maksims Kazijevs un Ņikita Jesaibegjans, bet otrajā kārtā zaudēja Toms Sutris un Maksimilians Niklass Andersons.

Kā zināms, dubultspēļu ceturtdaļfinālā zaudēja Latvijas tenisists Krišjānis Stabiņš, kurš spēlēja pārī ar francūzi Nikolā Rozencveigu. Pirms tam zaudējumus dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā piedzīvoja citi Latvijas sportisti Podžus, Mārcis Garuts, Vitālijs Kuļibaba, Losbergs un Slobodkins.

"Future" sērijas turnīrs Jūrmalā notiek jau kopš 1998.gada. No Latvijas tenisistiem vienspēlēs tajā līdz šim bija izdevies triumfēt Andim Juškam, kurš par čempionu kļuva visnotaļ tālajā 2006.gadā. 2012.gadā Juška tika līdz turnīra finālam, bet pusfinālu vienspēlēs sasnieguši vēl vairāki citi latvieši. 2005.gadā 16 gadu vecumā labāko četrinieku sasniedza šī brīža Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis, 2008. un 2011.gadā soli no fināla palika Deniss Pavlovs, bet 2013.gadā pusfināls Miķeļa Lībieša kontā.

Dubultspēlēs Latvijas sportistiem panākumi lielāki - tituli gūti vairākkārt, bet pērn titula mačā zaudējumu piedzīvoja Riharda Emuliņa un Krišjāņa Stabiņa duets.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!