Foto: AFP/Scanpix
Latvijas tenisisti Ernests Gulbis un Jeļena Ostapenko pirmdien publicētajos pasaules rangos saglabājuši savas pozīcijas.

Gulbis pirms sezonas pēdējā "Grand Slam" turnīra "US Open" saglabājis 67.pozīciju ATP rangā. Jau ziņots, ka latvietis prestižā turnīra pamatsacensības sāks pret britu tenisistu Aljažu Bedeni.

Pārējie Latvijas tenisisti zaudējuši pozīcijas ATP rangā – Mārtiņš Podžus pēc astoņu pozīciju krituma ir 459.vietā, 859.vietā pēc 12 pozīciju krituma ir Miķelis Lībieties, bet 870.vietā ir Jānis Podžus, kurš zaudējis 11 pozīcijas. Vēl no latviešiem rangā ir Mikus Losbergs, kurš atrodas 1768.vietā.

Tikmēr sieviešu tenisa pasaules rangā Ostapenko ierindojas 114.vietā. Jau vēstīts, ka Latvijas tenisiste aizvadītajā nedēļā pārvarēja "US Open" kvalifikāciju un pirmajā kārtā tiksies ar Vācijas sportisti Aniku Beku.

Tikmēr Anastasija Sevastova ierindojas 144.pozīcijā, saglabājot šo pozīciju rangā, Diāna Marcinkeviča atrodas 344.vietā, kas ir divu pozīciju kāpums. Vēl Laura Gulbe ir 1041.vietā, bet Anastasija Homutova – 1241.pozīcijā.

ATP labāko desmitniekā līderis joprojām ir Novāks Džokovičs, bet Rodžers Federers ir otrajā vietā, apsteidzot Endiju Mareju. Ceturtajā pozīcijā ir Kei Nišikori, piektajā - Stens Vavarika, sestajā – Tomašs Berdihs, septītajā - Davids Ferrers, astotajā Rafaels Nadals, devītajā – Marins Ciličs, desmitajā – Milošs Raoničs.

SavukārtWTA ranga līdere joprojām ir Serēna Viljamsa, bet uz otro vietu pakāpusies Simona Halepa, kas uz trešo vietu tādējādi nobīdīja Mariju Šarapovu. Ceturtajā vietā izvirzījusies Petra Kvitova, bet Karolīna Vozņacki noslēdz labāko piecinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!