Foto: AP/Scanpix
Ņujorkas policija, pirms atpazīt bijušo tenisa zvaigzni Džeimsu Bleiku, 15 minūtes viņu turējuši pie zemes, saslēgtu rokudzelžos, jo kļūdaini noturējuši viņu par zagli, vēsta "Daily News".

Incidents notika, kad Bleiks pie viesnīcas Manhetenā uz ielas gaidīja automašīnu, kas viņu aizvestu uz "US Open" turnīru. Pēc tam, kad bijusī pasaules ceturtā rakete iznācis uz ielas, viņu aizturēja pieci policisti civildrēbēs.

Policija atzina, ka bijušais tenisists identificēts kā "līdzzinātājs", kas iesaistījies zagtu telefonu pārpircēju grupējumā. "Kad Bleiks tika identificēts un atklājās, ka viņam nav saistības ar izmeklēšanu, viņš nekavējoties tika atbrīvots," paziņojumā vēsta Ņujorkas policijas departaments.

Aizturēšanā Bleikam ir sagriezts elkonis un nobrāzta kreisā kāja un viņš uzskata, ka policisti pielietojuši neadekvātu spēku, taču nevēlējās to saistīt ar rasisma izpausmēm, jo viņu aizturējušie kārtībsargi bija baltie.

"Man šķita, ka tā no policijas puses bija nevajadzīga spēka izrādīšana, neatkarīgi no manas rases," saka Bleiks. "Varbūt arī bija iesaistīts rases faktors, taču nevienam nedrīkstētu tā uzbrukt."

Bijušais tenisists šo stāstu medijiem atklājis pēc sievas ierosinājuma, lai pievērstu uzmanību policijas spēka demonstrēšanai. "Man ir iespējas par šo jautājumu runāt," viņš norāda. "Man ir atpazīstamība. Bet ko lai dara tie, kam nav tādu iespēju?"

NYPD releases video of #jamesblake arrest pic.twitter.com/ZT3OXSsUAL
— Tony Aiello (@AielloTV) September 11, 2015

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!