Foto: AP/Scanpix

Jeļena Ostapenko jaunākajā WTA rangā ierindojusies 101. pozīcijā, kas ir Latvijas tenisistes jauns rekords.

Pateicoties iekļūšanai "US Open" otrajā kārtā, Ostapenko ir ieguvusi vērtīgus ranga punktus un WTA rangā uzlabojusi savu situāciju uzreiz par 13. pozīcijām.

Arī pārējām rangā esošajām Latvijas sportistēm kāpums, izņemot Lauru Gulbi. Anastasija Sevastova no 144. vietas pacēlusies uz 136. pozīciju, bet Diāna Marcinkēviča no 344. vietas nonākusi 325. pozīcijā. Gulbe pazaudējusi 23 pozīcijas un noslīdējusi uz 1064. vietu.

Neskatoties uz zaudējumu ASV atklātā tenisa čempionāta pusfinālā, Serēna Viljamsa ar iespaidīgu punktu atrāvienu saglabā pasaules pirmās raketes godu, tāpat kā rumāniete Simona Halepa, krieviete Marija Šarapova un čehiete Petra Kvitova. Viņas veido ranga pirmo nemainīgo četrinieku. No sestās uz piekto vietu pacēlusies Lūcija Šafrāžova, vienu pozīciju zaudējusi Karolīna Vozņacki.

Iespaidīgu kāpienu, pateicoties uzvarai "US Open", veikusi itāliete Flāvija Peneta, kura no 26. pozīcijas pacēlusies uz astoto. Devīto vietu saglabājusi spāniete Harvinje Mugurisa, bet divas pozīcijas zemāk noslīdējusi čehiete Karolīna Pliškova, kas noslēdz TOP 10.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!