Foto: AP/Scanpix

Pateicoties šveicieša Stana Vavrinkas uzvarai Londonā notiekošā ATP sezonas noslēguma turnīra jeb "ATP World Tour Finals" trešdienas mačā, slavenais spānis Rafaels Nadals nodrošinājis sev vietu sacensību pusfinālā.

Ar ceturto numuru izliktais Vavrinka trešdien ar 7-5, 6-2 pieveica spāni Davidu Ferreru, kuram turnīrā ticis septītais numurs, tiekot pie sava pirmā panākuma šajā turnīrā.

Francijas atklātā čempionāta uzvarētājs Vavrinka maču sāka neveiksmīgi, nonākot iedzinējos ar 1-4. Tiesa, cīņas turpinājumā šveicietis spēja atspēlēties un uzvarēt setā ar 7-5. Otrais sets Vavrinkam padevās daudz vieglāk, svinot drošu uzvaru ar 6-2.

"Šis bija grūts mačs. Vienmēr ir grūti cīnīties pret Ferreru. Mača sākums man nepadevās pārāk labs, taču turpinājumā es atradu savu spēli," skaidroja sacensību ceturtā rakete. "Centos neatpalikt no pretinieka un izmantoju viņa kļūdas."

Vavrinkam šī ir jau ceturtā uzvara pēc kārtas, spēlējot pret Ferreru.

Jau vēstīts, ka sacensību piektais numurs Nadals trešdien ar 6-4, 6-1 apspēlēja britu Endiju Mareju, kurš izlikts ar otro numuru, tiekot pie sava otrā panākuma.

Līdz ar to Nadals ir pagaidām vienīgais B grupā, kurš divos mačos ticis pie divām uzvarām, kas šoreiz ir pietiekami, lai kvalificētos sacensību pusfinālam. Pa panākumam svinējuši Marejs un Vavrinka, bet Ferrers pagaidām cīnās bez uzvarām.

Piektdien savstarpējus dueļus aizvadīs Nadals ar Ferreru un Marejs ar Vavrinku. Tieši otrajā mačā noskaidrosies, kurš tenisists kā otrais no B apakšgrupas iekļūs turnīra pusfinālā. Zīmīgi, ka Marejs nav pieveicis Vavrinku jau kopš 2012.gada.

Nadals šosezon aizvada vienu no neveiksmīgākajiem gadiem karjerā un jau piedzīvojis 19 zaudējumus, tomēr kopš zaudējuma ASV atklātā čempionāta trešajā kārtā viņa sniegums ir uzlabojies. Šis spānim ir jau septītais noslēguma turnīrs, taču tituls vēl joprojām nav izcīnīts. Nadals ir 2010. un 2013.gada finālists.

Kā zināms, pirms tam pirmajā kārtā Marejs ar 6-4, 6-4 pārspēja Ferreru, bet Nadals ar 6-3, 6-2 uzveica Vavrinku.

Tikmēr A grupā pēc divām kārtām divas uzvaras guvis leģendārais šveicietis Rodžers Federers, kurš izlikts ar trešo numuru, pa vienam panākumam ir ATP ranga līderim Novākam Džokovičam no Serbijas un japānim Kei Nišikori, kurš ATP rangā ieņem astoto pozīciju, bet divus zaudējumus cietis Čehijas tenisists Tomāšs Berdihs, kuram šajās sacensībās piešķirts sestais numurs.

Otrdien Federers ar 7-5, 6-2 apspēlēja šī gada pasaules labāko tenisistu Džokoviču. Līdz ar to Džokovičs pārtrauca 23 spēļu uzvaru sēriju, bet Federers priekšlaicīgi garantēja sev vietu sacensību pusfinālā. Tikmēr Džokovičam, lai sasniegtu labāko četrinieku, ceturtdien būs ne tikai jāuzvar Berdihs, bet jācer arī, ka Nišikori nepārspēs Federeru.

Pašlaik 34 gadus vecais Federers ir vecākais sezonas noslēguma turnīra dalībnieks kopš 2005.gada, kad šajās sacensībās startēja arī slavenais amerikānis Andrē Agasi.

Savukārt Džokovičs šo sacensību ietvaros bija izcīnījis 16 uzvaras pēc kārtas.

ATP sezonas noslēguma turnīrā sacenšas astoņi šī brīža pasaules labākie tenisisti. Pēc apakšgrupu spēlēm katras grupas divi labākie tenisisti iekļūs pusfinālā.

Visvairāk uzvaru ATP sezonas noslēguma turnīros ir izcīnījis Federers, kuram seši čempiona tituli. Iepriekšējo reizi viņš triumfēja pirms četriem gadiem, bet pērn aizkļuva līdz finālam.

Tikmēr Džokovičam ir četri sezonas noslēguma turnīra tituli, turklāt serbs ir triumfējis pēdējos trīs gadus. Pērn gan viņš titulu ieguva bez cīņas, jo Federers traumas dēļ atteicās no dalības finālā, lai sagatavotos Deivisa kausa finālam.

Nākamajā nedēļā Marejam plānota dalība Deivisa kausa finālā, kurā Lielbritānija viesos tiksies ar Beļģiju. Turklāt, ja sezonas noslēguma turnīrā cīņas notiek uz cietā seguma, Deivisa kausā tenisisti sacentīsies uz māla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!