Foto: Reuters/Scanpix

Kārtējo reizi savu vārdu tenisa vēstures grāmatā piektdien ierakstīja izcilais šveicietis Rodžers Federers, kurš Austrālijas atklātā tenisa čempionāta trešās kārtas spēlē ar 6-4, 3-6, 6-1, 6-4 pieveica bulgāru Grigoru Dimitrovu.

Līdz ar šo panākumu Federers kļuvis par pirmo vīrieti mūsdienu tenisa vēsturē, kurš "Grand Slam" turnīros guvis 300 uzvaras. Visa tenisa vēsturē vairāk uzvaras ir tikai leģendārajai Martinai Navratilovai, kura "Grand Slam" turnīros guva 306 uzvaras.

Federeram lielākas problēmas spēlē radās tikai otrajā setā, kad pēc vairākām kļūdām viņš zaudēja savu serves geimu un vēlāk arī setu. Tomēr trešajā setā Federers pārliecinoši uzvarēja, divreiz laužot pretinieka servi, un arī ceturtajā setā šveicietis ātri ieguva vadību, to neatdodot. Bulgāru tenisistam pēc uzvarēta otrā seta radās arī veselības problēmas (sāpēs elkonī) un vienā brīdī nācās pat lūgt medicīnisko pārtraukumu.

Federers tādējādi ir kļuvis par vecāko "Australian Open" astotdaļfināla dalībnieku kopš 2005. gada, kad līdz ceturtdaļfinālam aizcīnījās Andrē Agasi. Dimitrovam šis bija jau septītais zaudējums pēc kārtas ATP ranga TOP 10 tenisistam, bet Federers tagad astotdaļfinālā tiksies ar beļģi Davidu Gofinu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!