Foto: AFP/Scanpix
Dramatiski notikumi sestdien risinājās Melburnā, Austrālijas atklātā tenisa čempionāta kārtējās spēļu dienas laikā. Otrā lielākā korta tribīnēs Anas Ivanovičas spēles laikā tribīnēs pēkšņi saļima sportistes treneris Naidžels Sīrss, kas ir arī Endija Mareja sievastēvs.
Negadījums notika "Australian Open" trešās kārtas spēlē starp Ivanoviču un amerikānieti Medisonu Kejsu. Ivanoviča uzvarēja pirmo setu ar 6-4 un bija vadībā ar 1-0, kad galvenais tiesnesis apturēja spēli, jo bija signāls, ka tribīnēs kāds zaudējis samaņu.


Kā pēc mirkļa kļuva zināms, samaņu zaudējis Ivanovičas treneris Sīrss, kurš ir arī britu tenisa zvaigznes Mareja sievastēvs. Britu tenisists tobrīd blakus kortā aizvadīja maču pret portugāli Žao Sousu, bet Mareja sieva Kima uz Melburnu nav atbraukusi, jo ir grūtniecības pēdējā mēnesī.

Turnīra rīkotāji nolēma spēli starp Ivanoviču un Kejsu pārtraukt līdz brīdim, kamēr mediķi sniegs palīdzību cietušajam. Pēc pirmās palīdzības sniegšanas Sīrss uz nestuvēm tika nogādāts ātrās palīdzības mašīnā un aizvests uz slimnīcu. ESPN ziņo, ka mediķiem nācies pielietot arī defibrilatoru, lai normalizētu Sīrsa stāvokli.

Slimnīcā cietušais vīrietis esot bijis pie samaņas un spējis komunicēt ar mediķiem, bet Ivanoviča spēli ar Kejsu turpināja apmēram pēc 40 minūšu pārtraukuma.

Tas ir jau trešais gadījums šogad "Australian Open", kad tribīnēs mediķiem nākas sniegt palīdzību. Ceturtdien uz brīdi tika pārtraukta spēle starp Ivanoviču un Latvijas tenisisti Anastasiju Sevastovu, jo tribīnēs uz kāpnēm saļima kāda sieviete gados. Savukārt otrdien rīkotājiem uz 20 minūtēm bija jāpārtrauc spēle starp Berbardu Tomiču u Denisu Istominu, jo tribīnēs palīdzība tika sniegta kādai sievietei, kurai pēkšņi palicis slikti.




Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!