Austrālijas atklātā tenisa čempionātā ceturtdaļfinālos uzvaras izcīnīja turnīra favorīti Rodžers Federers un Novāks Džokovičs, kuri savā starpā spēkosies pusfinālā.

Federers pārliecinoši iekļuva pusfinālā, kurā spēlēs 12. reizi aizvadīto 13 gadu laikā. Ceturtdaļfināla spēlē ar trešo numuru izliktais Federers ar rezultātu 7-6 (7:4) 6-2, 6-4 pārspēja čehu Tomašu Berdihu, kurš bija izlikts ar sesto numuru.

Pirmajā setā abi tenisisti spēkojās ļoti līdzīgi, un Berdihs darīja visu, lai sarežģītu Federera dzīvi. Abi sportisti apmainījās ar breikiem, un cīņa nonāca līdz taibreikam, kurā šveicietis izrādījās pārāks. Berdihs otrā seta pirmajā geimā zaudēja savu servi, bet septītajā geimā Federers ar vēl vienu uzvarētu pretinieka serves geimu nostiprināja savu pārsvaru.

Trešajā setā Berdihs "lauza" Federera servi un deva sev cerības "aizķerties" mačā, taču viņš uzreiz nākamajā geimā zaudēja savu servi. Devītajā geimā Federers ar ceturto breikbumba izvirzījās vadībā, bet pēc tam noslēdza šo maču.

Federers 34 gadu un 176 dienu vecumā kļuvis par vecāko "Australian Open" pusfinālistu kopš 1979.gada. Togad pusfinālā spēlēja 35 gadus vecais Kolins Diblijs. Vēl Andreā Agasi 34 gadu vecumā spēlējis šī turnīra pusfinālā. Federers "Grand Slam" turnīru pusfinālā spēlēs 39. reizi.

Citā ceturtdaļfināla spēlē turnīra pirmā rakete Novāks Džokovičs ar rezultātu 6-3, 6-2, 6-4 pārspēja japāni Kei Nišikori, kurš bija izlikts ar septīto numuru.

Pirmajos divos setos Džokovičs bija galvas tiesu pārāks par pretinieku, salīdzinoši ātri nonākot viena seta attālumā no uzvaras šajā mačā. Tomēr trešajā setā Nišikori "lauza" Džokoviča servi un izvirzījās vadībā ar 3-1. Brīdi vēlāk japānis bija tuvu vēl vienam breikam, taču serbam roka nenotrīcēja, viņš atspēlējās, nobreikoja pretinieku un uzvarēja maču.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!