Latvijas tenisistes Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas pirmās grupas turnīra D apakšgrupā piedzīvoja zaudējumu arī Bulgārijas tenisistēm.

Pirmajā mačā Latvijas izlasi atkal pārstāvēja Diāna Marcinkeviča, kura ar rezultātu 6-2, 3-6, 3-6 piekāpās Elicai Kostovai. WTA sieviešu rangā Marcinkeviča ierindojas 469. vietā, bet bulgāriete Kostova – 245. pozīcijā.

Savukārt Latvijas pirmā rakete Jeļena Ostapenko otrajā mačā ar 0-6, 2-6 pārliecinoši zaudēja Cvetlanai Pironkovai, kura sieviešu tenisa rangā ir 93. vietā. Jau vēstīts, ka Ostapenko ierindojas 86. vietā.

Līdz ar to jau pirms dubultspēles ir skaidrs, ka Latvija piedzīvoja zaudējumu šajā mačā.

Dubultspēlē Ostapenko un Marcinkeviča ar rezultātu 4-6, 6-0,7-5 pārspēja Dia Evtimovu un Isabellu Šiņikovu.

Latvijas izlasē šajā turnīrā ir arī Dārta Elizabete Emuliņa un Anna Ozerova, kuras trešdien pret Beļģiju piedalījās dubultspēlē. Jau vēstīts, ka pirmajā cīņā pret Beļģiju Latvija piekāpās ar 0-3, bet pēdējā spēlē būs jāspēkojas ar Ungāriju.

Latvijas izlases komandas kapteine šajā turnīrā ir pieredzējusī trenere Daiga Juška.

Latvijai nozīmīgs bija 2013.gads, jo izlase ar Lauru Gulbi, Aļonu Ostapenko un Diānu Marcinkēviču sastāvā atgriezās Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā grupā. Savukārt pēdējā laika labākā Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova, kura daudzus gadu piedalījās Federācijas kausā, paziņoja par savas karjeras izbeigšanu. Šobrīd viņa ir atsākusi savu karjeru un pašreiz ierindojas WTA ranga 113. vietā.

Līdz šim labāko sasniegumu Federāciju kausā Latvijas izlase guva 1993. gadā, kad startēja pasaules grupā starp 16 labākajām pasaules izlasēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!