Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova piektdien Ospri pilsētā Floridā piedzīvoja sagrāvi ITF 50 000 sērijas turnīra ceturtdaļfinālā.

Latvijas tenisiste divos setos ar 2-6, 1-6 zaudēja Rebekai Petešonei no Zviedrijas.

Sevastova, kura turnīrā bija izlikta ar trešo numuru, nespēja izmantot četras breikbumbas, kamēr Petešone katrā no setiem pa divām reizēm guva punktus pretinieces servē.

Petešonei šis ir pirmais turnīrs sezonā, kurā viņa tikusi pie vismaz trīs uzvarām.

Sevastova pasaules rangā atrodas 88.pozīcijā, kamēr Petešone atrodas 136.pozīcijā. Abām tenisistēm šī bija otrā savstarpējā tikšanās. Pērn uzvaru Vīsbādenes ITF 25 000 sērijas turnīrā izcīnīja Sevastova.

Sevastova Ospri turnīrā nopelnījusi 15 WTA pasaules ranga punktus.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Sevastova 44 minūšu laikā ar 6-0, 6-1 pieveica 14 gadus veco mājinieci Sofiju Edvardsu, kura pasaules rangā neatrodas un turnīrā piedalījās ar īpašo ielūgumu jeb "wild card", savukārt otrajā kārtā Latvijas tenisiste ar 6-2, 6-2 apspēlēja Paragvajas sportisti Veroniku Sepedi Roigu, kura rangā ir 142.pozīcijā.

Latvijas tenisiste Ospri startēja arī dubultspēļu turnīrā, kur arī tika līdz ceturtdaļfinālam. Duetā ar krievieti Jevgēņiju Rodinu pirmajā kārtā Sevastova ar 6-0, 6-1 pieveica amerikānieti Sofiju Čangu un Nīderlandes tenisisti Kvirinu Lemonu, bet pēc tam cīņā par vietu pusfinālā ar 6-2, 3-6, 4:10 piekāpās mājiniecēm Luisai Čiriko un Katrīnai Stjuartei.

Sevastova un Rodina turnīrā bija izliktas ar ceturto numuru.

Par tikšanu ceturtdaļfinālā Sevastova nopelnīja 15 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!