Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova nākamajā nedēļā Turcijā gaidāmā Stambulas WTA "International" sērijas turnīra pirmajā kārtā tiksies ar serbieti Aleksandru Kruniču, noskaidrojās svētdien aizvadītajā izlozē.

Sevastova pašlaik WTA rangā atrodama 89.pozīcijā, bet Kruniča ir 120.vietā.

Abas tenisistes pirms nepilna mēneša savā starpā spēlēja Maiami WTA "Premier" sērijas turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā, kurā Sevastova cieta neveiksmi ar 4-6, 3-6.

Tāpat Sevastova serbietei zaudēja pērn Lincas turnīra pirmajā kvalifikācijas kārtā, bet uzvarēja viņu 2013.gadā turnīra Bogotā kvalifikācijā. Sevastova vienīgo uzvaru guvusi uz māla seguma, bet Kruniča abus panākumus guvusi uz cietā seguma kortiem. Stambulā daudzas no tenisistēm uzsāk māla sezonu.

Kruniča pagaidām vēl ir Belgradā, kā Serbijas izlases līdere palīdzot tai Federāciju kausa pasaules otrās grupas "play-off" kārtas duelī ar Beļģiju. Sestdien Kruniča uzvarēja Kirstenu Flipkensu, bet svētdien zaudēja Janīnai Vikmairai. WTA turnīru pamatsacensībās viņa šosezon vēl nav guvusi nevienu uzvaru. Arī šeit spēles notiek uz māla seguma.

Stambulā otrajā kārtā Sevastovas un Kruničas dueļa uzvarētāja tiksies ar kādu no kvalifikācijas veiksminiecēm vai zviedrieti Juhannu Lāšoni, kura izlikta ar astoto numuru.

Sevastova sezonas sezonas sākumā Austrālijas atklātajā čempionātā pārvarēja kvalifikāciju un pamatturnīrā tika līdz otrajai kārtai, kā arī sasniedza ceturtdaļfinālu Gaosjunas WTA "International" sērijas turnīrā Taivānā. Tiesa, pēdējos trijos mačos WTA turnīros viņa cietusi neveiksmes - nestēja pārvarēt kvalifikāciju prestižajos Indianvelsas un Maiami turnīros, kā arī zaudēja Čārlstonas WTA "Premier" sērijas turnīra pirmajā kārtā.

Sevastova iepriekš Stambulas WTA turnīrā spēlējusi divas reizes - tālajā 2007.gadā viņa pēc kvalifikācijas pārvarēšanas aizkļuva līdz pamatturnīra otrajai kārtai, bet 2010.gadā, kad sacensības tika aizvadītas uz māla seguma, Latvijas sportiste arī apstājās tieši otrajā kārtā.

Pirms gada Sevastova, kura nesen bija atsākusi karjeru, ap šo laiku pēc kvalifikācijas pārvarēšanas triumfēja ITF 25 000 sacensībās Vācijā, tāpēc viņai tagad jāaizstāv 51 WTA ranga punkts. Pērn pirmās sacensības WTA apritē Sevastova aizvadīja tikai jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!