Foto: AFP/Scanpix

Latvijas vadošie tenisisti Ernests Gulbis, Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova pirmdien publicētajos jaunākajos pasaules ranga sarakstos saglabājuši savas pozīcijas, lai gan pēdējās nedēļās nav izcēlušies ar lieliem panākumiem.

Gulbis šajā sezonā turpina neveiksmīgi spēlēt, pamatturnīros desmit spēlēs guvis tikai divas uzvaras, taču arī pērnā gada pirmā puse viņam bija ļoti neveiksmīga, tādēļ viņš vēl spēj nosargāt vietu labāko simtniekā. Pirmdien publicētajā ATP vīriešu tenisa rangā viņš saglabā 83. vietu.

Vēl no Latvijas tenisistiem ATP rangā Miķelis Lībietis ieņem 558., Mārtiņš Podžus – 629., Jānis Podžus – 1149., Artūrs Lazdiņš – 1339., bet Mikus Losbergs – 1751. vietu.

ATP pasaules ranga labāko desmitniekā notikusi tikai viena izmaiņa – Milošs Raoničs atgriezies labāko desmitniekā, no TOP 10 izstumjot Marinu Ciliču. Līderis joprojām ir Novāks Džokovičs, aiz kura seko Endijs Marejs, Rodžers Federers, Stens Vavrinka, Rafaels Nadals, Kei Nišikori, Žo Vilfrīds Tsonga, Tomašs Berdihs un Davids Ferrers.

Tikmēr WTA sieviešu tenisa rangā jaunākajā sarakstā Ostapenko saglabā 37. vietu, Sevastova ir 86. vietā, bet Diāna Marcinkeviča pakāpusies uz 466. vietu.

WTA pasaules rangā labāko desmitniekā izmaiņas nav notikušas. Līdere ir Serēna Viljamsa, bet TOP 10 vēl iekļuvušas Agņeška Radvanska, Angelika Kerbere, Harvina Mugurusa, Viktorija Azarenka, Petra Kvitova, Simona Halepa, Roberta Vinči, Marija Šarapova un Belinda Benčiča.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!