Foto: AFP/Scanpix

Latvijas vadošā tenisa spēlētāja Anastasija Sevastova otrdien izcīnīja uzvaru Tokijas WTA "Premier" sērijas turnīra pirmajā kārtā.

Pirmās kārtas spēlē Sevastova ar rezultātu 7-6 (7:3), 6-3 pusotras stundas ilgā cīņā pārspēja ukrainieti Katerinu Bondarenko. Jaunākajā WTA rangā Sevastova ierindojas 35. vietā, bet Bondarenko atrodas 62. pozīcijā.

Sākotnēji bija paredzēts, ka šis mačs risināsies pulksten 5:00 pēc Latvijas laika, tomēr laika apstākļu dēļ cīņa tika pārcelta uz iekštelpām un sākās vēlāk.

Pirmā seta ievadā Sevastova neizmantoja breika iespēju, bet pēcāk viņa nonāca iedzinējos ar 2-5. Tomēr Latvijas tenisiste rokas nenolaida, spēja lauzt pretinieces servi un panāca taibreiku, kurā pārliecinoši uzvarēja.

Otrajā setā Sevastova izvirzījās vadībā ar 2-0, tomēr šo pārsvaru noturēt neizdevās. Astotajā geimā viņa vēlreiz nobreikoja pretinieci un spēja maču novest līdz uzvarai.

Otrajā kārtā Sevastovas pretiniece būs Spānijas tenisiste Garbīne Mugurusa, kura WTA rangā ir augstajā trešajā pozīcijā. Mugurusa ir šī turnīra galvenā favorīte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!