Foto: Reuters/Scanpix

Kādreizējai WTA sieviešu tenisa ranga līderei Jeļenai Jankovičai no Serbijas otrdien aizvadītais duelis ar Latvijas sportisti Jeļenu Ostapenko bija smagāks nekā parāda rezultāts, intervijā aģentūrai AFP izteicās sportiste.

Maskavas "Premier" sērija turnīra jeb Kremļa kausa izcīņas pirmās kārtas spēlē Ostapenko zaudēja ar rezultātu 3-6, 3-6, ciešot sesto zaudējumu pēc kārtas. Šajā mačā tikai trijos geimos uzvarēja servētāja, kas allaž bija Jankoviča, bet Ostapenko nespēja realizēt nevienu no savām deviņām servēm.

"Kopumā tas bija smagāk nekā parāda rezultāts," pauda Jankoviča, kura šajā turnīrā triumfēja 2008. gadā. "Tik daudz breiki bija nedaudz neierasti un man bija grūti noturēt savu servi. Šodienas atšķirību mačā veidoja mana labā serves uzņemšana."

"Protams, ka vēlētos atkārtot 2008. gada panākumu - mans mērķis allaž ir triumfēt turnīrā, kurā spēlēju," pauda sportiste.

Jau vēstīts, ka Ostapenko otrdien piedzīvoja neveiksmi arī dubultspēļu sacensību pirmās kārtas mačā, visticamāk, noslēdzot sezonu, kuras beigas viņai izvērtās neveiksmīgas. Aizvadītajā mačā Ostapenko duetā ar gruzīnieti Oksanu Kalašņikovu ar rezultātu 1-6, 6-7 (4:7) piekāpās mājiniecēm Natelai Dzalamidzei un Veronikai Kudermetovai, sacensības noslēdzot ar vienu dubultspēļu ranga punktu.

Pērn Ostapenko šajā turnīrā sasniedza dubultspēļu ceturtdaļfinālu, bet pēdējā laikā viņa dubultspēlēs sākusi piedalīties katrā turnīrā. Kā sportiste izteicās Riodežaneiro olimpisko spēļu laikā, dubultspēles viņa uztver kā ļoti labu treniņu, šajos mačos pieslīpējot servi, kā arī spēli pie tīkla. Nesen viņa izcīnīja divas uzvaras Pekinas WTA "Premier" turnīra dubultspēlēs, bet kopš tā laika ciestas trīs neveiksmes pēc kārtas.

Jau vēstīts, ka arī Anastasija Sevastova otrdien zaudēja Maskavas turnīra vienspēļu pirmās kārtas mačā. Sevastova piedzīvoja piekto zaudējumu pēc kārtas, ar rezultātu 6-4, 1-6, 6-7 (10:12) dramatiskā duelī piekāpjoties pasaules ranga trešajā simtā esošajai talantīgajai Krievijas sportistei Annai Bļinkovai.

Pērn pēc Maskavas turnīra Ostapenko noslēdza sezonu, jo turpinājumā atlicis aizvadīt vien divus WTA finālturnīrus. Vēl nedēļas sākumā Ostapenko bija starp potenciālajām dalībniecēm nākamajā nedēļā Francijas pilsētā Puatjē gaidāmajā ITF 100 000 sērijas turnīrā, bet tagad viņa dalību sacensībās atsaukusi, līdz ar to, visticamāk, tenisiste savu sezonu ir noslēgusi. Savukārt Sevastova pērn pēc sacensībām Maskavā vēl piedalījās divās zemākas raudzes sacensībās.

Ostapenko Riodežaneiro Olimpiādes laikā pauda, ka cer šo gadu noslēgt WTA ranga pirmajā divdesmitniekā, tomēr kopš tā laika viņa vienspēļu mačos izcīnījusi tikai vienu uzvaru, tāpēc pašlaik rangā ir 44. vietā.

Abas Latvijas tenisistes gan vēl var tikt pie prestižām trofejām - Sevastova otro gadu pēc kārtas pretendē uz gada atgriešanās balvu WTA, bet Ostapenko izvirzīta gada WTA labākās jaunpienācējas balvai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!